sertéscomb

Legényfogó leves májtallérokkal

Legényfogó leves májtallérokkal Hozzávalók: (10 főre) 50 dkg marha lábszár és csontos rész, 25 dkg sertéscomb, 1 nagy pulykaszárny, 1 sertésszív, 30 dkg pulykazúza, 4 nagy sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kis zellergumó, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál egészbors, 2 db szegfűbors, só. Májtallér: 7 szelet szikkadt kenyér, 2 …

Legényfogó leves májtallérokkal Tovább »

Lencsegulyás

Lencsegulyás Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscomb, 1 füstölt hátsó csülök, 25 dkg kolozsvári szalonna, 6 nagy sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 80 dkg lencse, 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 púpos evőkanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl étolaj, 1 liter a …

Lencsegulyás Tovább »

Húsgombócos káposztaleves

Húsgombócos káposztaleves Hozzávalók: 60 dkg friss savanyú káposzta, 10 dkg füstölt sonka, 20 dkg sertéscomb, 50 dkg darált sertéshús, 6 dkg rizs, 1 tojás, só, 20 szem egész bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 dl házi paradicsomlé, másfél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt bors. Rántás: 1 evőkanál liszt, fél evőkanál zsír, …

Húsgombócos káposztaleves Tovább »

Mája leves regöliesen

Mája leves regöliesen Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 30 dkg sertésmáj, 30 dkg sertéstüdő, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, fél paprika, 1 paradicsom, 3 babérlevél, késhegynyi őrölt kömény, 10 szem egészbors, kávéskanálnyi őrölt bors, 4 közepes burgonya, 2 evőkanál házi ételízesítő. Rántás: 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 …

Mája leves regöliesen Tovább »

Vegyes csülkös pörkölt

Vegyes csülkös pörkölt Hozzávalók: 1 kg hátsó csülök, 1 db sertésköröm, 40 dkg sertéscomb, ½ sertésfarok, 3 vöröshagyma, 2 tv-paprika, 3 paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 2 púpos teáskanál só, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 púpos teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 dl vörösbor. Nokedli: 2 tojás, 50 dkg liszt, 1 kávéskanál …

Vegyes csülkös pörkölt Tovább »

Rongyos ragu hasított tésztával

Rongyos ragu hasított tésztával Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 30 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 20 dkg füstölt oldalas, 1 vöröshagyma, 2 fakanál zsír, 1 tv-paprika, 1 csípős paprika, 1 paradicsom, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 púpos teáskanál őrölt paprika, 1 dl sűrű paradicsomlé. A tésztához: 50 dkg liszt, víz, 1 teáskanál …

Rongyos ragu hasított tésztával Tovább »

Palócgulyás laskával

Palócgulyás laskával Hozzávalók: (6 főre) 50 dkg sertéscomb, 50 dkg zöldbab, 50 dkg burgonya, 2 vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 50 dkg leveszöldség: sárgarépa, petrezselyem, 3 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, kis csokor petrezselyemzöld, 1 csapott evőkanál só, 3 evőkanál zsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál feketebors. A laskához: (kb. …

Palócgulyás laskával Tovább »

Újfalui nyertes ragu

Újfalui nyertes ragu Hozzávalók: (12 főre) 2 kg sertéscomb, 50 dkg csiperkegomba, 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller), 1 kg füstölt, előfőzött csülök, 1 liter csülök főzőlé, 20 dkg zöldborsó, kevés szárított vargánya, 20 dkg kolozsvári szalonna, fél szál füstölt kolbász, 2 paprika, 2 paradicsom, 50 dkg vöröshagyma, 2 krumpli, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 …

Újfalui nyertes ragu Tovább »

Babgulyás rántva

Babgulyás rántva Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 30 dkg füstölt nyúlja (vagy tarja, csülök), 80 dkg tarkabab, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 teáskanál őrölt paprika, 6 babérlevél, 2 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál sertészsír, só, 2 evőkanál 20%-os ecet. A tálaláshoz tejföl. A babot előválogatjuk, többször átmossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. …

Babgulyás rántva Tovább »

Csemői aprópecsenye

Csemői aprópecsenye Hozzávalók: 1,5 kg sertéscomb, 2 fej főzött fokhagyma, 1 evőkanál házi csípős paprikakrém, 2 kg sárga kiflikrumpli, 1 evőkanál egészkömény, 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál kacsazsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, só, másfél teáskanál őrölt feketebors. A krumpli sütéséhez étolaj (zsír). A zsírokat serpenyőbe tesszük. A húst felkockázzuk, és ráborítjuk. Teáskanálnyi …

Csemői aprópecsenye Tovább »

Tunkolós

Tunge mártás – Tunkolós Hozzávalók: (10 főre) 1 kg sertéscomb, 30 dkg vöröshagyma, 15-20 dkg sertészsír, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 babérlevél, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld. A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A sertéshúst szintén kockákra vágjuk. Tíz deka zsírt …

Tunkolós Tovább »

Pincepörkölt babérleveles burgonyával

Pincepörkölt babérleveles burgonyával Hozzávalók (18 főre): 50 dkg sertészsír, 2,5 kg vöröshagyma, 70 dkg házi pörköltalap, 80 dkg disznóköröm, 2,5 kg sertéscsülök, 1 kg gerincvég farokkal, 1 kg füstölt sertés nyúlja, 70 dkg sertéscomb, 40 dkg sertésfül, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, őrölt paprika, 1 fej fokhagyma. Bársony Sándor azért nevezte el ezt az ételt …

Pincepörkölt babérleveles burgonyával Tovább »