sertéscomb

Krumpligombócleves gazdagon

Krumpligombócleves gazdagon Hozzávalók: (6 főre) 1 kg sertéscomb, 1 nagyobb vöröshagyma, 15 dkg füstölt zsírszalonna, 1 karalábé, 1 zeller a zöldjével, 2 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kg krumpli, 1 tv-paprika, 30 dkg gomba, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 babérlevél, 1 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt kömény, só, 3 gerezd fokhagyma. A […]

Krumpligombócleves gazdagon Tovább olvasom »

Babgulyás gazdagon drávaszabolcsi módra

Babgulyás gazdagon, drávaszabolcsi módra Hozzávalók:  (15 főre) 3,5 kg sertéshús: köröm, csülök, comb, füstölt oldalas szegély, füstölt csülök. 1,5 kg beáztatott tarkabab, vagy fejtett bab, 6 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 karalábé, 1 zeller, 6 nagy vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 3 paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 evőkanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt kömény,

Babgulyás gazdagon drávaszabolcsi módra Tovább olvasom »

Röcsögeszendvics

Röcsögeszendvics Hozzávalók: (8 db szendvicshez) Zsemle: 1 kg liszt, 2 evőkanál sertészsír, 2 csomag szárított élesztő, 5 dl langyos víz, só, cukor, 1 tojás, szezámmag. A húshoz: 1 kg sertéscomb, rozmaring, só, őrölt bors, étolaj. Szósz: 2 evőkanál barbecue szósz, 0,5 dl ketchup, 0,5 dl mustár, 0,5 dl majonéz, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só, őrölt

Röcsögeszendvics Tovább olvasom »

Majoránnás aprópecsenye kapros nokedlivel

Majoránnás aprópecsenye kapros nokedlivel Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 4 púpos teáskanál majoránna, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 csapott teáskanál só, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 2 teáskanál liszt, 15 dkg sertészsír. Nokedlihez: 60 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg túró, 1 púpos teáskanál só, 1 kis csokor kapor. A vöröshagymát felkockázzuk. Egy

Majoránnás aprópecsenye kapros nokedlivel Tovább olvasom »

Paradicsomos bableves savanyú káposztával

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Hozzávalók: (10 főre) 1,5 kg oldalas, 1,5 kg tarja, 50 dkg füstölt sertéscomb, 4 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 liter sűrű paradicsomlé, 1,5 kg savanyú káposzta, 1 kg fejtett bab, 5 babérlevél, őrölt fektebors, só, 2 zöldpaprika, 3 teáskanál fűszerpaprika, 3 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt.  A sonka főzőlevéből 1

Paradicsomos bableves savanyú káposztával Tovább olvasom »

Húsos káposzta gőzgombóccal

Húsos káposzta gőzgombóccal Hozzávalók: (10 főre) 1 kg vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál majoránna, só, 3 kg savanyú káposzta, 1 kg hasaalja szalonna, 1 kg sertéscomb, 2 kg füstölt hasaalja szalonna, 2 evőkanál sertészsír. Gőzgombóc: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, só, langyos víz, fél dl étolaj. A füstölt húsokat

Húsos káposzta gőzgombóccal Tovább olvasom »

Parasztpecsenye juhtúrós burgonyával

Parasztpecsenye juhtúrós burgonyával Hozzávalók: (8 főre) 16 szelet sertéscomb, 1 kg darált hús, 20 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 50 dkg juhtúró, 20 dkg sertészsír, 4 dl tejföl, 4 kg krumpli, 1 kg kígyóuborka, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, fűszerpaprika, 8 cl 10 %-kos ecet, 37 dkg cukor. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalukon

Parasztpecsenye juhtúrós burgonyával Tovább olvasom »

Tárkonyos sertésraguleves

Tárkonyos sertésraguleves Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb, 1 kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál kacsazsír, só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 2 db babérlevél, 2 teáskanál tárkony, kis csokor petrezselyemzöld, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, kis darab zellergumó, fél karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg szeletelt gomba, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, fél citrom leve, 1,5

Tárkonyos sertésraguleves Tovább olvasom »

Legényfogó leves májtallérokkal

Legényfogó leves májtallérokkal Hozzávalók: (10 főre) 50 dkg marha lábszár és csontos rész, 25 dkg sertéscomb, 1 nagy pulykaszárny, 1 sertésszív, 30 dkg pulykazúza, 4 nagy sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kis zellergumó, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál egészbors, 2 db szegfűbors, só. Májtallér: 7 szelet szikkadt kenyér, 2

Legényfogó leves májtallérokkal Tovább olvasom »

Lencsegulyás

Lencsegulyás Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscomb, 1 füstölt hátsó csülök, 25 dkg kolozsvári szalonna, 6 nagy sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 80 dkg lencse, 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 púpos evőkanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl étolaj, 1 liter a

Lencsegulyás Tovább olvasom »

Húsgombócos káposztaleves

Húsgombócos káposztaleves Hozzávalók: 60 dkg friss savanyú káposzta, 10 dkg füstölt sonka, 20 dkg sertéscomb, 50 dkg darált sertéshús, 6 dkg rizs, 1 tojás, só, 20 szem egész bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 dl házi paradicsomlé, másfél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt bors. Rántás: 1 evőkanál liszt, fél evőkanál zsír,

Húsgombócos káposztaleves Tovább olvasom »

Mája leves regöliesen

Mája leves regöliesen Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 30 dkg sertésmáj, 30 dkg sertéstüdő, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, fél paprika, 1 paradicsom, 3 babérlevél, késhegynyi őrölt kömény, 10 szem egészbors, kávéskanálnyi őrölt bors, 4 közepes burgonya, 2 evőkanál házi ételízesítő. Rántás: 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1

Mája leves regöliesen Tovább olvasom »