szalalkáli

Dobos sütemény

Dobos sütemény Hozzávalók: (1 nagy sütőtepsihez) 60 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg sertészsír, 1 tojás, 1 csomag szalalkáli, 2,5 dl tej. Karamell: 90 dkg cukor, 5 dl tej. Habarék: 25 dkg liszt, 2 tojás, 5 dl tej. A lisztet, cukrot, zsírt, tojást és szalalkálit annyi tejjel állítjuk össze, hogy jól gyúrható, könnyen alakítható …

Dobos sütemény Tovább »

Lakodalmi cukorperec

Lakodalmi cukorperec Hozzávalók: 50 dkg liszt, 11 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 2 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1 teáskanál szalalkáli, 1 dl 50 fokos pálinka, 1 dl étolaj. A mázhoz: 18 evőkanál porcukor, 6 tojás fehérje. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, de a fehérjéket két külön tálba szedjük: ötöt az egyikbe, …

Lakodalmi cukorperec Tovább »

Szalalkális tészta

Szalalkális tészta Hozzávalók: (nagy adag süteményhez) 1 kg liszt, 35 dkg kristálycukor, 25 dkg sertészsír, 4 tojás, 3 dl tej, 2 dkg szalalkáli, 10 dkg dió, a sütemények összeragasztásához lekvár. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a szalalkálit, és a liszthez adagoljuk. Beleszórunk 25 dkg cukrot, hozzáütünk 3 tojást, és összegyúrjuk. …

Szalalkális tészta Tovább »

Szalagárés pogácsa

Szalagárés pogácsa Hozzávalók: 7 tojás, 30 dkg liszt, 7 evőkanál kristálycukor, 1,5 dkg szalalkáli, 30 szem kockacukor. 6 egész tojást és egy sárgáját tányérba felütünk. Az egy fehérjét félretesszük. A lisztbe beleöntjük a tojásokat, a cukrot, és a szalalkálit, majd lágy tésztát dagasztunk belőle. Amikor jól kidolgoztuk, egy kis diónyi adagot sütőpapírra téve pár perc …

Szalagárés pogácsa Tovább »