szarvas

Szedres csodaszarvas pörkölt fongárti dödöllével

Szedres csodaszarvas pörkölt fongárti dödöllével Hozzávalók: 3 kg szarvashús (lábszár és comb), sertészsír, 60 dkg vöröshagyma, 1 lilahagyma, 3 tv-paprika, 1 csípős paprika, 3 paradicsom, 10 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál szederlekvár, 6 dl száraz vörösbor, 1 dl házi paradicsomlé, 15 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld. Fűszerek: 5 teáskanál őrölt paprika, 6 szem borókabogyó, 4 […]

Szedres csodaszarvas pörkölt fongárti dödöllével Tovább olvasom »

Szarvassült egresszósszal

Szarvassült egresszósszal Hozzávalók: 1,5 kg szarvasgerinc, só, színes bors, libazsír, 40 dkg sárgarépa, 40 dkg vörös-és lilahagyma, 50 dkg parázsburgonya, 1 ág rozmaring, fél deci olaszrizling. Mártás: 40 dkg piszke, pecsenyelé, fél deci olaszrizling. A húst a hártyáktól megtisztítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a hagymákat félbevágjuk. Egy tepsi aljába a rozmaring ágra tesszük

Szarvassült egresszósszal Tovább olvasom »

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal Hozzávalók: A páchoz: só, őrölt feketebors, vadfűszer keverék, szerecsendió, étolaj. 8 szelet szarvas szűzpecsenye, 1 nagy vöröshagyma, 4 evőkanál cukor, 6 szem borókabogyó, 2 teáskanál mustár, 1 babérlevél, fél dl étolaj, fél liter vörösbor. A burgonyafánkhoz: 50 dkg krumpli, só, 20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál őrölt feketebors, kevés

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal Tovább olvasom »

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban Hozzávalók: (10 főre) 3 kg szarvas nyak, comb és borda, 1 evőkanál sertészsír, 30 dkg vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg gomba, teáskanálnyi őrölt fehérbors, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 10 db csípős cseresznyepaprika. A készítés előtti napon

Tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban Tovább olvasom »