tárcsás étel

Lecsós csirkemáj tárcsán

Lecsós csirkemáj tárcsán Hozzávalók: (10 főre) 2 kg paprika, 45 dkg paradicsom, 50 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg csirkemáj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál majoránna, só, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 evőkanál sertészsír. A paprikát-paradicsomot megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A szalonna bőrét eltávolítjuk, […]

Lecsós csirkemáj tárcsán Tovább olvasom »

Törpeharcsa tárcsán, krumplifasírttal, gombamártással

Törpeharcsa tárcsán, krumplifasírttal, gombamártással Hozzávalók: (2 főre) 10 db törpeharcsa, só, őrölt feketebors, 5 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt paprika. Gombamártás: 15 dkg csiperke, só, őrölt feketebors, 2 dkg vaj, 1 csokor kapor, fél dl fehérbor, 1 vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt. Krumplifasírt: 50 dkg főtt burgonya, 2 teáskanál só,

Törpeharcsa tárcsán, krumplifasírttal, gombamártással Tovább olvasom »

Szalonnás máj tárcsán, zsírjában sült burgonyával

Szalonnás máj tárcsán, zsírjában sült burgonyával Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg vékonyra vágott (bacon) szalonna, 1,5 dl mustár, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál őrölt kömény és őrölt feketebors, egy deci étolaj, 30 dkg sertészsír, 1 kg krumpli, só. A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk. Szalonnacsíkba egyenként feltekerjük, és mindegyiket fogvájóval rögzítjük. Elkészítjük a

Szalonnás máj tárcsán, zsírjában sült burgonyával Tovább olvasom »

Lecsós vadmáj

Lecsós vadmáj Hozzávalók: 1 kg vadmáj, 2 üveg lecsó, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 3 vöröshagyma. A sütéshez étolaj. Az étolajat tárcsán, vagy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. A májat vékonyabb szeletekre vágjuk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és félkarikákra szeljük. A forró olajban először a májdarabokat sütjük ki hirtelen,

Lecsós vadmáj Tovább olvasom »

Vidi pecsenye

Vidi pecsenye Hozzávalók: 1 kg rövidkaraj, 25 dkg füstölt szalonna, 25 dkg füstölt kolbász, 1 üveg ecetes uborka, őrölt feketebors, só, a sütéshez sertészsír. Köret: 1,5 kg burgonya, só, 1 evőkanál zsír. A húst szeletekre vágjuk, késsel megveregetjük, hogy az inakat elvágjuk. Mindkét oldalukon sózzuk és borsozzuk. A szalonnát, kolbászt és uborkát csíkokra vágjuk. Serpenyőben,

Vidi pecsenye Tovább olvasom »

Káposztás fasírt sült zöldségekkel

Káposztás fasírt sült zöldségekkel Hozzávalók: A fasírthoz: 40 dkg darált sertéshús, 15 dkg káposzta, 2 teáskanál só, fél dl étolaj, 10 dkg póréhagyma, 2 tojás, 2 zsemle, 1 kávéskanál őrölt bors. Zöldségek: 8 közepes nagyságú burgonya, 2 cukkíni, 2 húsos paprika, 3 paradicsom, 2 padlizsán, só, bors, 2 dl olívaolaj. A sütéshez sertészsír, vagy olaj.

Káposztás fasírt sült zöldségekkel Tovább olvasom »

Resztelt vaddisznómáj

Resztelt vaddisznómáj (vagy sertésmáj) Hozzávalók: 1 kg máj, 3 fej vöröshagyma, 2 dl étolaj, 2 dl paradicsomlé, 2 teáskanál őrölt bors, 6 teáskanál majoránna. A vöröshagymát durva kockákra vágjuk, és étolajon üvegesre pároljuk. Félretesszük, hogy lehűljön. Közben a májat vékony csíkokra vágjuk, és szűrőben többször vízzel átöblítjük, hogy minél inkább kiázzon belőle a vér. Lecsepegtetjük.

Resztelt vaddisznómáj Tovább olvasom »

Szóládi pirítós

Szóládi pirítós Hozzávalók (20 főre): 50 dkg sertészsír, 2 kg vöröshagyma, 2 kg gomba, 4 evőkanál só, 2 evőkanál őrölt feketebors, 2 kg sertésvelő, 2 kg libamáj. A sertésvelőt előabáljuk, a libamáj zsírját kisütjük, majd mindkettőt felaprítjuk. A vöröshagymát kisebb darabokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A sertészsírban megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük

Szóládi pirítós Tovább olvasom »