Hozzávalók: (2 tepsi buktához) 1,2 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 2 tojás, 4 tojás sárgája, 1 liter tej, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál sertészsír, 3 evőkanál cukor. A kenéshez 1 tojás, cukros víz. Töltelékhez: 5 dl csipkebogyólekvár.
A tejet meglangyosítjuk, a felébe cukrot szórunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel.
A lisztet átszitáljuk, teszünk bele zsírt, a tojásokat, sót, majd a felfutott élesztővel, és a maradék tejjel jó alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Lágy tésztát készítünk, amit letakarva egy órán át kelesztünk.
A megszaporodott tésztát kétfelé választjuk, az egyiket lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd vékonyra sodorjuk. Nagyobb téglalapokat vágunk belőle, széleit gyengéden meghúzzuk, közepükbe egy-egy púpos teáskanálnyi lekvárt halmozunk. Felhajtjuk, tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással átkenjük. Pár percet pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. harminc-negyven perc alatt szép világos barnára sütjük.
Még forrón, cukros vízzel átkenjük a tetejét.
