Hétvégi sütemény

Május 18-án indul „Takarékos konyha” című összeállításunk a Duna Televízióban. A műsorbeosztást az „Aktuális” menüben lehet megtalálni.

A mai napra egy nagyon finom, pihe-puha, könnyű süteményt ajánlok mindenki figyelmébe, ami gyorsan elkészíthető. A mi vasárnapi asztalunkra is ez fog kerülni. Amióta 2017-ben, Nagykörűn megismertük, azonnal megszerettük, és minden időszakban szívesen fogyasztjuk. Érdemes kipróbálni, nem okozhat csalódást.

Csokis-meggyes piskóta

Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg magozott meggy, 10 dkg csokoládé. A tepsihez kevés vaj és liszt.

A tepsit előkészítjük.

A tojásokat szétválasztjuk.

A sütőport és a kakaót a lisztben elkeverjük. Egy keverőtálba beleborítjuk a cukrot, rátesszük a tojások fehérjét. A sárgákat egy kisebb edénybe borítjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ekkor óvatosan elkeverjük benne a tojások sárgáját, és a sütőporos-kakaós lisztet is.

A masszát elegyengetjük az előkészített tepsiben, megszórjuk meggyel, és kisebb darabkákra tördelt csokoládéval.

Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, fahéjas porcukorral megszórhatjuk a tetejét, és kockákra vágva kínáljuk.