Május 18-án indul „Takarékos konyha” című összeállításunk a Duna Televízióban. A műsorbeosztást az „Aktuális” menüben lehet megtalálni.
A mai napra egy olyan húsételt választottam, amelyet még 2008-ban, Bucsután készítettek az Ízőrzők műsorába. Határozottan takarékos és gazdaságos, hiszen a karajszeleteket burgonyás panírba csomagolva kell kisütni, amolyan tócsni és hús egyben. Tipikus példája annak, amikor kicsiből sokat lehet varázsolni az asztalra. Bucsután krumplipürét készítettek hozzá, de köret nélkül is megállja a helyét, én valamilyen mártást javasolnék hozzá. Lehet akár gyümölcsös is, én ma kapros, joghurtos uborkasalátával készítem.
Göcseji finomfalatkák
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál szerecsendió, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 20 dkg liszt, 1 egész tojás, 80 dkg sertéskaraj. A sütéshez sertészsír, vagy olaj.
A burgonyát lereszeljük, majd fűszerezzük 1 teáskanál sóval, szerecsendióval és fehérborssal. Besűrítjük 3 púpos fakanál liszttel, és 1 egész tojással simára keverjük.
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk. Enyhén sózzuk, megszórjuk kevés fehérborssal. Először lisztbe, majd a burgonyás masszába forgatjuk. Forró zsírban kisütjük.
Burgonyapürével, vagy rizzsel tálalhatjuk, de önmagában is kínálhatjuk.