Ildi szelet

Ildi szelet

Hozzávalók: 1,5 kg csontos sertéskaraj, 1,5 kg burgonya, 5 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 dl csontlé, 50 dkg sertészsír, só, őrölt feketebors, 20 dkg liszt.

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, a zsír felében megsütjük.

A krumplit hámozás után karikákra vágjuk, és egy serpenyőben, a megmaradt zsírban elősütjük.

A húst kicsontozzuk, a csontos részekből alaplevet főzünk. A karajt szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatva mindkét oldalukon kérgesre sütjük.

A petrezselyemzöldet finomra vágjuk.

Egy normál méretű, száraz tepsi aljában elterítjük a krumpli felét, erre sót szórunk, majd következik a dinsztelt hagyma és a petrezselyem fele. Karajszeletekkel beborítjuk, enyhén borsozzuk, majd a félretett hagyma, petrezselyemzöld, és a krumpli következik. Felöntjük csontlével, alufóliával lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Egy óra alatt elkészül. Nagyon finom, porhanyós, ünnepi étel.