Hozzávalók: (egy normál méretű tepsihez) Tészta: 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg margarin, 10 dkg darált dió, 2 tojás, 1 vaníliás cukor. Töltelék: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 15 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás. A tetejére 1 üveg kajszibarack befőtt.
A tésztához való száraz anyagokat összekeverjük: liszt, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor, dió. A vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne, majd a tojásokkal összegyúrjuk. Lisztezett deszkán is átforgatjuk. Egyharmad részét félretesszük a sütemény tetejére, a többit tepsi nagyságúra kisodorjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsink aljába terítjük. Kézzel beleigazítjuk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből habot verünk. A többi hozzávalót a tojások sárgájával együtt összekeverjük, majd a habot is beleforgatjuk. Ez kerül a tepsibe, a tészta tetejére. Kajszibarack befőttel gazdagon megpakoljuk, majd a félretett tésztát nokedli szaggatón keresztül átnyomjuk a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt szép színesre sül. Kicsit hűlni hagyjuk, utána szépen szeletelhető. Kockákra vágva kínáljuk.