Ördögpirula

Ördögpirula

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 40 dkg liszt, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 6 dl víz, 8 tojás, 30 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál fahéj, a sütéshez étolaj.

A vizet felmelegítjük, beletesszük a margarint, csipetnyi sót, és megvárjuk, míg a zsiradék elolvad. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.

A tűzről levéve (robotgéppel) egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Kelt tészta állagú, fényes masszát kell készítenünk.

Forró olajba, kanállal szaggatjuk bele a pirulákat, ebben mindkét oldalán jó barnára megsütjük.

Lecsepegtetjük, és kakaós, vagy fahéjas porcukorban megforgatjuk. Nagyon finom tejszínhabbal, vagy vaníliakrémmel mártogatva is.