Porva Veszprém megyében, Zirc közelében, a Bakony festői völgyében fekvő, csendes zsáktelepülés, a nyugalom szigete.
A hajdani pálos monostor helyére építették fel a betelepülő ausztriai és bajor telepesek a Szentlélek Római katolikus Templomot, amely műemlék.
Porva Borzavár felőli bejáratánál, a Szabadidőpark kedvelt kirándulóhely, de a pár éve, a hajdani pálos halastavak emlékére újraépített tóhoz, és a mellette kialakított rendezvénytérre is érdemes ellátogatni.
Ebben a csodálatos bakonyi környezetben talált otthonra Müller Ádám fafaragó is, aki családjával természet közeli gazdálkodásba kezdett a faluban.
Porván máig fennmaradtak a német nemzetiségi hagyományok, amelyek az ételekben is megmutatkoznak.
· Káposztalé leves
· Bakonyi betyár tarhonya
· Sáfrányos marhahús leves csipetkével
· Bakonyi paradicsomos hús sváb knédlivel
· Topfa Feingeback – túrós sütemény
A műsor az ősz folyamán, a Duna Televízióban lesz látható. Az adás pontos időpontjáról később adunk hírt.