Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 1 közepes vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika.
Tészta: 1 tojás, liszt, csipetnyi só.
Először a levesbetétet készítjük el. A tojást és a sót villával felverjük, elkeverünk benne pár evőkanál lisztet, majd annyit gyúrunk még hozzá, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Ezt a nagylyukú tökgyalun lereszeljük. Lisztezett konyharuhára tesszük pihenni.
A leveshez a vöröshagymát és a petrezselymet minél apróbbra vágjuk. Egy lábasban zsírt olvasztunk, lepirítjuk benne a hagymát. Beletesszük a tésztát, azzal együtt megsütjük. Ízesítjük petrezselyemzölddel, majd a tűzről lehúzva őrölt paprikával. Felengedjük egy liter vízzel, és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul, és már tálalhatjuk is.
Aki szereti, a tányérja aljába tehet egy evőkanálnyi tejfölt, és arra szedi a tésztalevest