Tejleves füstölt oldalassal

Tejleves füstölt oldalassal

Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa és petrezselyemgyökér, só, 1 tojás, liszt, 1 liter víz, 1 liter tej, 20 dkg füstölt, előfőzött oldalas.

A zöldségeket megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Egy fazékba vizet öntünk, beletesszük a sárgarépát, petrezselymet, az előfőzött oldalast. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben egy tojást csipetnyi sóval elkeverünk, majd annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, és tökgyalun lereszeljük. Szétterítjük egy tányéron.

Amikor a zöldségek megpuhultak, a leveshez adjuk a tejet. Felforraljuk, majd a reszelt tészta kb. negyed részét is belefőzzük. A többi tésztát kiszárítjuk, és később felhasználhatjuk. Tálalás előtt megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, és a leves már el is készült.