Tojásos nokedli savanyú káposztával
Hozzávalók: A tésztához: 25-30 dkg liszt, 3 tojás, só, 2,5 dl víz, fél deci étolaj. A rántottához: 5 tojás, 1 dl tej, só, 2 evőkanál étolaj. Tálaláshoz savanyú káposzta.
Egy fazékban két liter vizet két teáskanál sóval és fél deci étolajjal felforralunk.
A nokedlihez a tojásokat vízzel felverjük. Lisztet és sót keverünk hozzá.
A felforrt vízbe beleszaggatjuk, kifőzzük. Langyos vízben leöblítjük, majd rántottát készítünk.
A tojásokat tejjel és sóval felhaboljuk. Egy nagyobb serpenyőben kevés étolajon félig megsütjük, majd hozzáforgatjuk a nokedlit, és együtt elkészítjük.
Savanyú káposztával kínáljuk.