Túrós sütőporos pogácsa

Túrós sütőporos pogácsa

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 teáskanál só, fél sütőpor, 1 tojás a kenéshez.

Egy tálba beleborítjuk a lisztet, a sütőport, a sót és túróval összekeverjük. Margarinnal alaposan kigyúrjuk. Gyúródeszkára borítjuk, ott állítjuk össze a tésztát.

Ujjnyi vastagra kisodorjuk, késsel bevágjuk a tetejét, felvert tojással átkenjük, majd kiszaggatjuk.

A pogácsák oldalát egyenként átsodorjuk, hogy kicsit magasabbak legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Frissen a legfinomabb. Önmagában, de tartalmas ételek mellé is nagyon jó.