Zöldfűszeres, tojással töltött kemencés burgonya

Zöldfűszeres, tojással töltött kemencés burgonya

Hozzávalók: 1 kg nagyobb méretű burgonya, 6 kisebb tojás, 30 dkg szeletelt szalonna, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1-1 csokor rozmaring, snidling, és petrezselyemzöld.

A krumplikat alaposan átmossuk, kalapjukat levágjuk, félretesszük. Az alsó felüket egyenesre vágjuk, hogy meg tudjanak állni a talpukon. A közepüket karalábé vájóval, vagy kanállal kiszedjük. Az üregeket sóval összekevert borssal enyhén befűszerezzük. Óvatosan, mert a szalonna is ad magából sót.

A fűszernövényeket apróra szeljük, és összekeverjük. Mindegyik krumpli belsejét gazdagon bedörzsöljük vele.

A burgonyákat körbetekerjük vékonyra vágott szalonnával, majd mindegyik üregébe egy-egy tojást ütünk. A kalapokat visszahelyezzük, és egyenként, gondosan alufóliába csomagoljuk a töltött krumplikat.

Előfűtött kemence parazsába, vagy 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és bő fél óra alatt megsütjük az ételünket.

A fóliából kiszedve, félbevágva kínáljuk a tojással töltött burgonyákat.