284 pince/284. epizód

Páty Budapest közelében található, kisvárosi hangulatú község.

A Közösségi Ház ad otthont a Helytörténeti Gyűjteménynek, amelyet nagy gonddal őriznek, és szívesen mutatják meg értékeit a betérő érdeklődőknek. 2022-ben adták át a Hagyományok Házát, amely kiállítóhely, közösségi tér, és helyet kapott benne egy felszerelt konyha is.

Szomszédságában lelt otthonra a Budakörnyéki Íjász Egyesület. Pályája szép természeti környezetben, a Pince-hegy lábánál, 2021 óta várja a hagyományőrző sport szerelmeseit, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A pátyiak folyékony kincse a bor, amelyet nagy hozzáértéssel és szeretettel készítenek a vadregényes tájba épült, helyi pincesoron. Minden idelátogatót nagy szeretettel várnak egy pohár borra, vagy egy kellemes beszélgetésre a gazdák. A hangulatos épületek miatt is érdemes egy kellemes sétát tenni. Így tettünk mi is, hiszen itt, és a Hagyományok Házánál készültek Páty finomabbnál-finomabb ételei is:

Zsírosgombóc leves
Pátyi pompos savanyú káposztával
Spenóttal töltött tészta
Kacsacomb céklaágyon
Kukoricamálé
A forgatás során véletlenül került szóba, hogy a pincesoron 284 pince található. Mindannyian elámultunk, hiszen éppen az Ízőrzők 284. epizódját készítettük Pátyon.

 

A műsor az ősz folyamán, a Duna Televízióban lesz látható. Az adás pontos időpontjáról később adunk hírt.