Paprikakraut mit Knedl

Paprikakraut mit Knedl – német étel

Hozzávalók: 1 fej káposzta, 2 evőkanál sertészsír, 3 vöröshagyma, 1 kisebb fej fokhagyma, 3 tv-paprika, 1 csípős paprika, 2 paradicsom, 20 dkg házi füstölt sonka, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 evőkanál őrölt paprika, só.

Knédlihez: 25 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 2 teáskanál só, forró víz.

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat is kockázzuk.

Egy lábasban zsírt olvasztunk, ebben a vöröshagymát és fokhagymát a sonkával, csipetnyi sóval együtt színesre sütjük.

Közben a káposztát kisebb kockákra vágjuk.

A hagymás alapra feketeborsot, fűszerpaprikát szórunk, beletesszük a paprikákat és a paradicsomot is. Két deci vizet aláöntve fedő alatt főzzük. Tíz perc múlva hozzákeverjük a káposztát, majd az elfőtt vizet pótoljuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.

A knédlihez a lisztet sóval, tojássárgájával összekeverjük, forró vizet adunk hozzá, és sűrű nokedlitésztát készítünk belőle.

Ezt a megfőtt káposzta közé két vízbe mártott kanállal szaggatjuk. Amikor néhány percet főtt, a knédliket megfordítjuk, és a másik oldalukat is megfőzzük. Ezután ezt a tartalmas, finom, olcsó ételt már tálalhatjuk is.