Hozzávalók: (1 nagyobb tepsihez) 80 dkg liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál 10 %-os ecet, 1 evőkanál étolaj, 6-7 dl langyos víz. Töltelék: 25 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 4 nagy sárgarépa, 1 narancs héja, fél narancs leve, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor. A tetejére: fél dl étolaj, 2 dl tejföl.
Az átszitált lisztbe csipetnyi sót szórunk, hozzáadjuk az ecetet, az étolajat, és annyi langyos vizet, hogy laza rétestésztát kapjunk. Jó alaposan kidolgozzuk teljesen simára. Felfelé húzogatjuk, hogy levegő menjen bele. Akkor jó, ha kis hólyagok jelennek meg a tésztán.
Ekkor lisztezett deszkán két cipót készítünk belőle, amelyet abrosszal letakarva egy órán át pihentetünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A mákhoz cukrot keverünk. A sárgarépát megtisztítjuk, apróra reszeljük, a narancs héját is belereszeljük. A fél narancs levét hozzáadjuk, majd csipetnyi sóval és vaníliás cukorral elkeverjük.
A megpihent tésztát lisztezett abroszon széthúzzuk téglalap alakúra, tetejét olajjal átkenjük, és körbe-körbe járva, kicsit alányúlva vékonyra kihúzzuk. Akkor jó, ha az alatta levő abrosz mintája átlátszik.
Először mákkal, majd ízesített sárgarépával megszórjuk, szélét leszedjük, két oldalról a közepéig feltekerjük.
Kistányérral tepsi hosszúságú rudakat vágunk belőle, ezeket kiolajozott tepsibe helyezzük. Olajjal elkevert tejföllel átkenjük a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
