Magyar császármorzsa erdei szamócás lekvárral
Hozzávalók: (10 főre) 50 dkg búzadara, 20 dkg cukor, 1 liter tej, 2 vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 10 dkg vaj, fél citrom reszelt héja, 2 tojás, szamócalekvár.
A búzadarát cukorral, vaníliás cukorral, tejjel összekeverjük, és tíz percig állni hagyjuk, hogy a búzadara megdagadjon. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, a citromhéjat, és újabb fél órát pihentetjük.
Egy nagyobb serpenyőben a vajat felolvasztjuk, ráborítjuk az átkevert anyagot, egy kicsit hagyjuk, hogy az alja megsüljön, majd két fakanállal elkezdjük kevergetni, szétvágni, szaggatni. Akkor lesz jó, amikor már szép színt kapott.
Tálaláskor bármilyen ízű lekvárral kínálhatjuk.