Kállósemjéni rakott burgonya

Kállósemjéni rakott burgonya

Hozzávalók: (8 főre) 3 kg krumpli, 11 tojás, 8 dl tejföl, 1 szál lángolt kolbász, 3 kisebb lecsókolbász, 45 dkg reszelt sajt, sertészsír, 2 vöröshagyma, só, őrölt feketebors, 30 dkg füstölt szalonna.

A tojásokat és a krumplit külön lábasban, egészben megfőzzük. Megtisztítjuk, hagyjuk hűlni, majd karikákra szeljük.

A nagy fej hagymánkat apró kockákra vágjuk, két evőkanálnyi zsíron, kevés sóval üvegesre pároljuk.

A kolbászféléket felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. a szalonnát három kakastaréjnak előkészítjük.

Egy nagy tepsit kizsírozunk, beborítjuk a krumpliszeletek felével, elosztjuk rajta a megsült hagymát, a főtt tojást. Enyhén megsózzuk, borssal megszórjuk, mehet rá a kétféle kolbász, majd újra krumpli. Sóval, borssal fűszerezzük, tejföllel takarjuk, sajtot szórunk a tetejére. Ráhelyezzük a kakastaréjokat.

180 fokra előmelegített sütőben húsz percig sütjük alufólia alatt, majd anélkül szép halvány barnára pirítjuk.

Kicsit hűtjük, utána kockákra vágva tálaljuk.