Savanyú sűrű szósz, tojással és nokedlivel – Saure Prie und Eier
Hozzávalók: fél deci étolaj, 3 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 5 babérlevél, 4 tojás. Nokedli: 20 dkg liszt, só, víz.
Az olajat a liszttel barnára pirítjuk, félrehúzzuk. Beleszórjuk az őrölt paprikát, felengedjük fél liter hideg vízzel, sóval, babérlevéllel, őrölt borssal fűszerezzük, majd sűrűre főzzük. Ezután egyenként beleengedjük a tojásokat, és lassú tűzön, keverés nélkül készre főzzük.
A nokedlihez a lisztet egy kávéskanál sóval elkeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Ezt sózott, forró vízbe evőkanállal beleszaggatjuk.
Amikor megfőtt, leszűrjük, és a savanyú tojás mellé tálaljuk.