Árvai szelet

Árvai szelet

Hozzávalók: (5 főre) 5 szelet karaj, 1 nagy vöröshagyma, 20 dkg kockázott szalonna, 20 dkg gomba, 20 dkg sonka, 20 dkg reszelt sajt, sertészsír, liszt, só.

Köret: 1 kg krumpli, 2 vöröshagyma, só, sertészsír.

A vöröshagymát, sonkát és szalonnát felkockázzuk, a gombát apróra vágjuk. A sertéskarajt kiklopfoljuk, besózzuk, lisztben átforgatjuk, zsírban mindkét oldalát megsütjük. A serpenyőből azonnal a tepsibe sorakoztatjuk.

A sajtot lereszeljük.

A hagymát lepirítjuk a visszamaradt zsírban, közben enyhén sózzuk. Rátesszük a szalonnát, ennek is kisütjük a zsírját. Következik a gomba, ez levet ereszt, azt kicsit lepároljuk róla, és jöhet a sonka. Pár perc alatt ez is megsül. A ragut elosztjuk a hússzeletek tetején. Megpakoljuk reszelt sajttal, és mehet a sütőbe. 200 fokon, húsz perc alatt elkészül.

A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. A zsírban a kockázott vöröshagymát megsütjük, és ezzel a krumplit összekeverjük. Sóval ízesítjük, és a hús mellé kínáljuk.