csirkehús

Tejfölös csirke mártás krumplimáléval

Tejfölös csirke mártás krumplimáléval Hozzávalók: 1 házi csirke feldarabolva, 3 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, 1 evőkanál sertészsír, 1 csokor petrezselyemlevél, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt bors, 2 dl tej. A máléhoz: 1 kg krumpli, 2 kávéskanál só, 5 evőkanál liszt. A kockákra vágott vöröshagymát zsírban …

Tejfölös csirke mártás krumplimáléval Tovább »

Salátás húsleves

Salátás húsleves Hozzávalók: 2 csirke far-hát, 1 csirkemell filé, 30 dkg sovány sertéshús, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 1 kávéskanál ecet, 5 dkg pirított szezámmag, kis csokornyi koriander, 1 sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 lila hagyma, 1 vöröshagyma, 1 kis fej káposzta, 1 kígyóuborka, 2 evőkanál szójaszósz, só, 6 evőkanál étolaj. A …

Salátás húsleves Tovább »

Hetényi rakottas “tepszishús”

Hetényi rakottas „tepszishús” Hozzávalók: 8 szem burgonya, 3 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 fakanál sertészsír, 2 csirkemell, 2 csirkecomb, 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg házi kolbász, só. A tejfölös öntethez: 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika, csipetnyi só, 2 dl tejföl. A csirkehús pácolásához: teáskanálnyi kakukkfű, bazsalikom, só, étolaj. …

Hetényi rakottas “tepszishús” Tovább »