főzött krém

Habos rakott palacsinta

Habos rakott palacsinta Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg liszt, csipetnyi só, fél evőkanál porcukor, fél liter tej, fél liter szódavíz, 2 evőkanál étolaj. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, fél liter tej, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás sárgája. A töltelékhez: 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál porcukor, 2 dl kajszibarack dzsem. A […]

Habos rakott palacsinta Tovább olvasom »

Szőlőlekváros kókuszos linzer

Szőlőlekváros kókuszos linzer Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 5 dkg porcukor, fél (bio) citrom reszelt héja, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg vaj. A krémhez: 4 dl tej, 20 dkg kókuszreszelék, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő), fél liter habtejszín. A tetejére 2-3 dl szőlőlekvár, vagy más pikáns lekvár. Egy

Szőlőlekváros kókuszos linzer Tovább olvasom »

Epres túrótorta

Epres túrótorta Hozzávalók: 4 tojás, 3 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, 1 púpos evőkanál kakaó. A krémhez: 50 dkg áttört túró, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor. A tetejére: 40 dkg eper, 1 csomag piros színű tortazselé. Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény

Epres túrótorta Tovább olvasom »

Citromtorta

Citromtorta Hozzávalók: 8 tojás, 16 evőkanál liszt, 16 evőkanál cukor, 1 sütőpor, 8 evőkanál víz. A krémhez: 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 20 dkg cukor, 1 (bio) citrom héja és leve, 2 tojás sárgája, 20 dkg vaj. A díszítéshez 5 dl habtejszín, 1 citrom. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, folytonos keverés

Citromtorta Tovább olvasom »

Sütőtök felfújt sütőtök pudinggal

Sütőtök felfújt sütőtök pudinggal Hozzávalók: 1 kg sült, pépesített tök, 6 dkg liszt, 9 dkg cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 tojás, csipetnyi só. A formák előkészítéséhez vaj és porcukor. A pudinghoz: csipetnyi só, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 evőkanál cukor, 0,5 liter tej, 3 tojás sárgája, negyed rúd vanília kikapart belseje, 25 dkg sült, áttört

Sütőtök felfújt sütőtök pudinggal Tovább olvasom »

Almás krémes

Almás krémes Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10

Almás krémes Tovább olvasom »

Diótorta gyöngyvirág díszítéssel

Diótorta gyöngyvirág díszítéssel Hozzávalók: 10 tojás, 1 sütőpor,1 vaníliás cukor, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál liszt, 3 evőkanál őrölt dió, a sütőforma előkészítéséhez zsír és liszt. A krémhez: 8 dl házi tej, 6 evőkanál félfogós liszt, 2,5 dl cukor, fél evőkanál kakaópor, 30 dkg őrölt dió, kevés rum, vagy aroma. A díszítéshez: 20 dkg margarin

Diótorta gyöngyvirág díszítéssel Tovább olvasom »

Szőlősgazda tortája

Szőlősgazda tortája Hozzávalók: 5 tojás, 3 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt. A borkrémhez: 3 dl mézes fehérbor, 1 dl tej, 3 evőkanál cukor, csipetnyi fahéj, 4 tojás sárgája, 3 dl tejszín, 1 kis üveg szőlőbefőtt, vagy egy fürt szőlő, pár szem dió. A sütőforma előkészítéséhez zsír és liszt. Először piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a

Szőlősgazda tortája Tovább olvasom »

Házi hájas krémes

Házi hájas krémes Hozzávalók: (2 adag krémeshez) 21 dkg liszt, 2 diónyi sertészsír, 2 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl fehérbor, 1 tojás, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 20 dkg háj, további 6 dkg liszt. A krémhez: 6 tojás, 1 tojás fehérje, 6 dl tej, 12 dkg rétesliszt, 18 dkg cukor, 1 vaníliarúd kikapart

Házi hájas krémes Tovább olvasom »

Képviselőfánk

Képviselőfánk Hozzávalók: 2 dl víz, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, fél teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 5 db tojás. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, fél liter tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 5 dl habtejszín. A tetejére porcukor, a tepsihez 1 fakanál zsír. A vizet lábasba öntjük, megolvasztjuk benne

Képviselőfánk Tovább olvasom »

Kráter szelet

Kráter szelet Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez

Kráter szelet Tovább olvasom »