főzött krém

Csöpi torta

Csöpi torta Hozzávalók: (1 nagy, emeletes tortához) Piskóta (30×35 cm-es tepsiben): 12 tojás, 12 evőkanál porcukor, 6 evőkanál finomliszt, 6 evőkanál rétesliszt, 1 sütőpor, a tepsi előkészítéséhez vaj és liszt. Krém: 6 dkg mazsola, fél deci rum. 8 dl tej, 30 dkg cukor, 6 púpos evőkanál liszt, 4 csomag vaníliás cukor, 30 dkg vaj (margarin). […]

Csöpi torta Tovább olvasom »

Kockatorta

Kockatorta Hozzávalók: Sárga piskóta: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál rum. Barna piskóta: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál rum. Krém: 30 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás pudingpor, 2 vaníliás cukor, 1 teáskanál rum. A tetejére 5 dkg reszelt csokoládé.

Kockatorta Tovább olvasom »

Hamis krémes

Hamis krémes Hozzávalók: A lapokhoz: 30 dkg liszt, 6 dkg olvasztott vaj, 1 db egész tojás, 1 dkg szalalkáli, 5 dkg kristálycukor, 3 teáskanál kakaópor, 1dl tej. Krém: 2 liter tej, 32 dkg kristálycukor, 8 dkg vaníliáscukor, 2 tojás, 16 dkg liszt. A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a tojást, a kristálycukrot, a kakaóport, valamint

Hamis krémes Tovább olvasom »

Krumplis torta

Krumplis torta Hozzávalók: 1 piskóta laphoz: 5 evőkanál rétesliszt, 12 dkg cukor, 2 tojás, 2 vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 5 dkg darált dió, 14 dkg főtt, áttört burgonya. Krém: 4 dl tej, 4 evőkanál rétesliszt, 2 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 púpos evőkanál kakaó, 2 vaníliás cukor.

Krumplis torta Tovább olvasom »

Flamingó szelet

Flamingó szelet Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál porcukor, 1 tojás, 7 dkg zsír, 1 dl tej, 1 evőkanál málna, vagy eper ételfesték. Krém: 1 csomag vanília puding, 2 vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor, fél liter tej. 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. A lisztbe szódabikarbónát szórunk, és az egészet zsírral összemorzsoljuk.

Flamingó szelet Tovább olvasom »

Zala kocka

Zala kocka Hozzávalók: Főzött krém: 2 vanília puding, 6 dl víz, 8 tojás fehérje, 12 dkg porcukor, 12 dkg kristálycukor, 2 vaníliás cukor. Vajas krém: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó. Sárga piskóta: 3 tojás, 9 dkg liszt, 7,5 dkg cukor. Barna piskóta: 6 tojás, 16 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 15

Zala kocka Tovább olvasom »

Isteni szelet

Isteni szelet Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, csipetnyi só. Krém: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor. Tetejére: 5 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 5 dkg étcsokoládé. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákba

Isteni szelet Tovább olvasom »

Főtt hús tejkrémmel

Főtt hús tejkrémmel – Milikrein Hozzávalók: 2 csirkecomb, 2 teáskanál házi ételízesítő, csipetnyi só, 1 liter tej, 3 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, 3 púpos evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 2 teáskanál fahéjas porcukor, 5 dkg mazsola. A csirkehúst az ízesítőkkel együtt lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Használhatjuk a húslevesben

Főtt hús tejkrémmel Tovább olvasom »

Hóvirág torta

Hóvirág torta Hozzávalók: 10 dkg kétszersült, 20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1,5 liter tej, csipetnyi só, 3 tojás sárgája. A felforralt tejben megmártjuk a kétszersülteket, és azonnal kitesszük egy tálcára, nehogy szétázzanak. A tejet újra felmelegítjük, beleborítjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Három merőkanálnyit kiveszünk belőle, ezt a liszttel

Hóvirág torta Tovább olvasom »