Hóvirág torta

Hóvirág torta

Hozzávalók: 10 dkg kétszersült, 20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1,5 liter tej, csipetnyi só, 3 tojás sárgája.

A felforralt tejben megmártjuk a kétszersülteket, és azonnal kitesszük egy tálcára, nehogy szétázzanak.

A tejet újra felmelegítjük, beleborítjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Három merőkanálnyit kiveszünk belőle, ezt a liszttel és a tojások sárgájával simára keverjük, majd a forró tejet folytonos keverés közben besűrítjük vele. Félretesszük, néhányszor átkeverve megvárjuk, míg kihűl.

Egy tányér alját befedjük kétszersülttel, mindegyikre egy púpos evőkanál krémet teszünk, ezt elterítjük, majd újra kétszersült, és krém következik. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejét vastagon átkenjük vaníliakrémmel.

Hűtőszekrényben két órán át pihentetjük, utána szépen szeletelhető.