habarás

Tejfölös krumplileves buggyantott tojással

Tejfölös krumplileves buggyantott tojással Hozzávalók: 6 nagyobb krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 szál zeller zöld, 1 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál darált paprika, 1 teáskanál só, 4 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt. A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paprikát …

Tejfölös krumplileves buggyantott tojással Tovább »

Vargányaleves krumpligombóccal

Vargányaleves krumpligombóccal Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál köménymag, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem, 10 dkg zöldborsó, 25 dkg vargánya, fél zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 kis csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál feketebors. A habaráshoz: 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A gombóchoz: 2 krumpli, 1 tojás sárgája, …

Vargányaleves krumpligombóccal Tovább »

Aszalt szilvás, tejfölös bableves

Aszalt szilvás, tejfölös bableves Hozzávalók: 40 dkg fehérbab, 2 dl tejföl, 10 dkg aszalt szilva, 2 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kacsazsír, 2 kávéskanál őrölt paprika. A tésztához: 70 dkg liszt, 1 egész tojás, és egynek a sárgája, kávéskanál só, fél dl víz. A babot felhasználás előtt egy órával …

Aszalt szilvás, tejfölös bableves Tovább »

Sült uborka

Sült uborka Hozzávalók: 50 dkg uborka, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, fél dl étolaj, 1 teáskanál őrölt paprika, kávéskanálnyi őrölt bors, 2 dl tejföl, másfél evőkanál liszt. Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, és ebben 15 percig állni hagyjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és lereszeljük. A kaprot apróra vágjuk. Kevés étolajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, …

Sült uborka Tovább »

Bakonyi sertésszelet galuskával

Bakonyi sertésszelet galuskával Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli karaj, 10 dkg liszt, 4 evőkanál sertészsír, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál fűszerpaprika, 6 dl csontlé, 40 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. A galuskához: 20 dkg finomliszt, 20 dkg …

Bakonyi sertésszelet galuskával Tovább »

Olaszfalu gazdag levese

Olaszfalu gazdag levese Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 5 dkg vöröshagyma, 4 evőkanál sertészsír, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyem, 5 dkg gomba, 10 dkg karfiol, 10 dkg fejes káposzta, 1 burgonya, ízlés szerint só és őrölt feketebors, 2 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, egy evőkanál citromlé, 1 csokor petrezselyem zöldje, kevés kapor. A zöldségeket megtisztítjuk, …

Olaszfalu gazdag levese Tovább »

Tárkonyos krumplileves

Tárkonyos krumplileves Hozzávalók: fél dl étolaj, kis kanálnyi sertészsír, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg zeller, 1 újhagyma, 25 dkg burgonya, 4 dkg friss tárkony, fél (csípős) zöldpaprika, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, só, kis csokor petrezselyem-és lestyán levél, 1 borsmenta-ág, késhegynyi citromsav. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, zellergumót és burgonyát nagyobb …

Tárkonyos krumplileves Tovább »

Dióleves

Dióleves Hozzávalók: 25 dkg zsenge dió, 8 evőkanál cukor, teáskanálnyi só, 3 evőkanál étkezési keményítő, fél liter főzőtejszín, 1 vaníliás cukor, 1 liter víz. A zsenge diót kézzel kicsit összemorzsoljuk. A vizet sóval és cukorral összemelegítjük. Amikor forr, beletesszük a diódarabkákat. 10-15 percig főzzük. Az étkezési keményítőt apránként simára keverjük tejszínnel. Ezzel a habarással sűrítjük …

Dióleves Tovább »

Csákvári mustáros-tejfölös marhaszelet

Csákvári mustáros-tejfölös marhaszelet Hozzávalók: 1,2 kg (szürke) marha fehérpecsenye, comb, vagy hátszín. Só, őrölt feketebors, zöldséges fűszerkeverék, 8 gerezd fokhagyma. Egy fakanálnyi (mangalica) zsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma. A habaráshoz 4 evőkanál liszt, fél dl tej, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár. A húst szeletekre vágjuk, és egy nagyobb tálba több rétegben lerakjuk. Közben sóval, …

Csákvári mustáros-tejfölös marhaszelet Tovább »

Borleves

Borleves Hozzávalók: 1 liter vörös-vagy fehérbor, 1 liter víz, csipetnyi só, 15-20 szem szegfűszeg, 1 egész fahéjforgács, ízlés szerint (10-15 dkg) kristálycukor. 4 db szikkadt kis kifli. A habaráshoz 4 egész tojás, 2 dl tejföl. A bort a vízzel és csipetnyi sóval felforraljuk. A kifliket feldaraboljuk. A tojásokat felütjük, felhabosítjuk, és hozzákeverjük a tejfölt. Amikor …

Borleves Tovább »