kelt tészta

Vegyes pörkölt gőzgombóccal

Vegyes pörkölt gőzgombóccal Hozzávalók: 30 dkg sózott szalonna, 30 dkg füstölt császárszalonna, 25 dkg sütőkolbász, 20 dkg füstölt házi kolbász, 50 dkg sertéstarja, 3 evőkanál (liba) zsír, 20 dkg gomba, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, 2 paradicsom, 1 paprika, 1 póréhagyma. A gőzgombóchoz: 50 dkg liszt, 3

Vegyes pörkölt gőzgombóccal Tovább olvasom »

Kapros-juhtúrós palacsinta

Kapros-juhtúrós palacsinta Hozzávalók: 70 dkg juhtúró, 5,5 dl tej, 1 kg liszt, 2 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 5 evőkanál étolaj, 2 tojás, 2 csokor kapor. Két deci langyos tejbe cukrot szórunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztet megszitáljuk, elkeverünk benne egy kis sót, két tojást és öt evőkanál

Kapros-juhtúrós palacsinta Tovább olvasom »

Káposztás-kőttes palacsinta

Káposztás kőttes palacsinta Hozzávalók: a palacsintához: 25 dkg liszt, 3,7 dl tej, 2,5 dl szódavíz, 1,25 dl étolaj, 3 tojás, fél csomag szárított (vagy friss) élesztő, só, 1 teáskanál cukor. A töltelékhez: 1 kg káposzta, 1 evőkanál só, cukor, őrölt feketebors, 2 dl szilvalekvár. Étolaj a sütéshez. A fokhagymás tejfölhöz: 2 dl tejföl, 3 gerezd

Káposztás-kőttes palacsinta Tovább olvasom »

Fonott diós kalács

Fonott diós kalács Hozzávalók: (4 kalácshoz) 5 dkg élesztő, 1,5 kg liszt, 2 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, fél (bio) citrom héja, 1 kávéskanál só, 1,5 dl étolaj, 15 dkg cukor, 1 liter tej. Egy rúd töltelékhez: 20 dkg darált dió, 2 evőkanál kekszmorzsa, 1 evőkanál őrölt fahéj, rumba áztatott 5 dkg mazsola, 3

Fonott diós kalács Tovább olvasom »

Fontos kalács

Fontos kalács Hozzávalók: (3 kalácshoz) 1,2 kg liszt, 18 tojás sárgája, 4 tojás fehérje, 7,5 dkg élesztő, 3 evőkanál cukor, 60 db édesítő tabletta, 6 dl tej, 1 teáskanál só, 20 dkg vaj, 10 dkg sertészsír. A tetejére 2 tojás sárgája, 2 evőkanál cukor. A tejet meglangyosítjuk. Két decit kisebb tálba öntünk, belekeverjük a cukrot,

Fontos kalács Tovább olvasom »

Töltött pompos

Töltött pompos Hozzávalók: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 dl étolaj, 2 mokkáskanál cukor, fél dl tej, öt és fél dl víz, 3 teáskanál só, 2 evőkanál sertészsír. A töltelékhez: 40 dkg füstölt sonka, 40 dkg füstölt kolbász. A tejhez fél deci langyos vizet öntünk, beletesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni.

Töltött pompos Tovább olvasom »

Hosszi kőtt

Hosszi kőtt Hozzávalók: másfél kg liszt, 5 dkg élesztő, 8 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 2 egész tojás, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál sertészsír, 1 liter házi tej. A mákos töltelékhez: 50 dkg darált mák, 30 dkg cukor, 2 vaníliás cukor. A dióshoz: 60 dkg darált dió, 40 dkg cukor, 1 bio citrom reszelt héja.

Hosszi kőtt Tovább olvasom »

Kakaós csiga

Kakaós csiga Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, fél dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, csipetnyi só, 2 dkg vaj, 8 dkg zsír. A töltelékhez: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola. A tetejére: 1 tojás sárgája, fél dl tej,

Kakaós csiga Tovább olvasom »

Csomócska

Csomócska Hozzávalók: 55 dkg liszt, 4 dl meleg víz, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 evőkanál étolaj, 2 teáskanál só, fél dl tej. A sós töltelékhez: 6 dkg vaj, 2 dkg sajt, 4 gerezd fokhagyma, 6 szál medvehagyma, 1 teáskanál só. Az édes töltelékhez: 5 dkg vaj, 10 dkg (barna) cukor, egy csomag fahéj.

Csomócska Tovább olvasom »