lila káposzta

Kacsacomb párolt lila káposztával

Kacsacomb párolt lila káposztával és hasábburgonyával Hozzávalók: (5 főre) 10 db kacsacomb, só, őrölt feketebors. A párolt káposztához: 1 kg lila káposzta, 2 lila hagyma, 2 dl étolaj, 30 dkg kristálycukor, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt feketebors, fél deci 10%-os ecet. A körethez: 1,5 kg krumpli, 2 teáskanál só. A […]

Kacsacomb párolt lila káposztával Tovább olvasom »

Sült kacsa móringgal, cukkinis lepcsánkkal

Sült kacsa móringgal, párolt káposztával, és cukkinis lepcsánkkal Hozzávalók: (10 főre) 3 kacsa, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, sertészsír, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 tv-paprika, 2 paradicsom. Móring: 2 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, sertészsír, só. Párolt káposzta: 1 fej lila káposzta, fél deci étolaj, só, cukor, őrölt kömény 10%-os ecet.

Sült kacsa móringgal, cukkinis lepcsánkkal Tovább olvasom »

Libasült, libazsírban sült burgonyával, párolt lila káposztával

Libasült, libazsírban sült burgonyával, párolt lila káposztával Hozzávalók: 4 db libacomb, 1 kg krumpli, 1 kg lila káposzta, só, libazsír, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál egész kömény, 2 babérlevél, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál 10%-os ecet. A megtisztított libacombokat alaposan besózzuk. A legjobb, ha egy éjszakán át hűtőszekrényben így állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, annyi

Libasült, libazsírban sült burgonyával, párolt lila káposztával Tovább olvasom »

Almával töltött sült nyúl

Almával töltött sült nyúl Hozzávalók: 2 kg nyúlhús (egy egész nyúl hátsó része), só, 1 kávéskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg alma. A párolt káposztához: 60 dkg lila káposzta, só, 2 evőkanál étolaj, 3 evőkanál cukor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál

Almával töltött sült nyúl Tovább olvasom »