meggy

Unokák kedvence

Unokák kedvence Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 sütőpor, 2 tojás, 2 vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál baracklekvár, 1 üveg magozott meggy, 2,5 dl tej. A tepsi kikenéséhez étolaj. Egy nagyobb keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, és összekeverjük. Kakaót, vaníliás cukrot, olvasztott margarint adunk hozzá, […]

Unokák kedvence Tovább olvasom »

Pávaszem

Pávaszem Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 dl langyos tej, 1 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg margarin, 3 tojás, fél kg magozott meggy, csipetnyi só, 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, 5 evőkanál baracklekvár. A cukros, langyos tejbe beletesszük az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgájával és

Pávaszem Tovább olvasom »

Somogyi rétes

Somogyi rétes Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 1 evőkanál só, 2 dl étolaj, 2 dl tejföl. A töltelékhez: 50 dkg túró, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 2 dl tejföl, 15 dkg tisztított krumpli, 3 evőkanál búzadara, 20 dkg kimagozott meggy. A lisztet tálba szitáljuk, beleütünk egy tojást. Kb. fél liter langyos

Somogyi rétes Tovább olvasom »

Pándi meggyes csülök

Pándi meggyes csülök Hozzávalók: 1 kicsontozott sertés hátsó csülök, 1-1 evőkanálnyi sertés-és csirkesült fűszerkeverék, 1 dl étolaj. 50 dkg magozott meggy, 2 evőkanál mustár, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A kétféle fűszerkeveréket az étolajban elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csülköt. A magozott meggyet a mustárral, és a feketeborssal összeforgatjuk. Egy beáztatott agyagedénybe helyezzük a fűszeres

Pándi meggyes csülök Tovább olvasom »

Sült oldalas meggyszósszal

Sült oldalas meggyszósszal Hozzávalók: 1 kg kimagozott meggy, 1 vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 púpos evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl tejszín, 1,5 kg oldalas, fél evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl étolaj. A húshoz először pácot készítünk. Sót, borsot, zúzott fokhagymát keverünk az olajba, és ezzel átkenjük

Sült oldalas meggyszósszal Tovább olvasom »

Meggykrém leves

Meggykrém leves Hozzávalók: 60 dkg magozott meggy a levével, 3 dl habtejszín, 3 kávéskanál őrölt fahéj, 6 db szegfűszeg, 15 dkg cukor. A meggyhez öntünk egy kis vizet, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot, és az egészet összefőzzük. Kihűtjük. Néhány szem meggyet, és a szegfűszegeket kivesszük belőle. A többit turmixgépben, kis fokozaton rövid ideig pürésítjük. Ezután

Meggykrém leves Tovább olvasom »

Tízperces sütemény

Tízperces sütemény Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj (margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír

Tízperces sütemény Tovább olvasom »

Abroszban főtt grízes rétes

Abroszban főtt grízes rétes Hozzávalók: (1 cipóhoz) fél kg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, a tészta kenéséhez étolaj. A grízes töltelékhez: 1 dl étolaj, 50 dkg búzadara, 30 dkg kristálycukor. A tálaláshoz 2 dl tejföl, 1 üveg meggybefőtt, porcukor. A rétestésztához a lisztet a tojással, és csipetnyi sóval ízesített langyos vízzel alaposan kidolgozzuk. Kicsit pihentetjük,

Abroszban főtt grízes rétes Tovább olvasom »