meggy

Pándi meggyes csülök

Pándi meggyes csülök Hozzávalók: 1 kicsontozott sertés hátsó csülök, 1-1 evőkanálnyi sertés-és csirkesült fűszerkeverék, 1 dl étolaj. 50 dkg magozott meggy, 2 evőkanál mustár, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A kétféle fűszerkeveréket az étolajban elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csülköt. A magozott meggyet a mustárral, és a feketeborssal összeforgatjuk. Egy beáztatott agyagedénybe helyezzük a fűszeres …

Pándi meggyes csülök Tovább »

Sült oldalas meggyszósszal

Sült oldalas meggyszósszal Hozzávalók: 1 kg kimagozott meggy, 1 vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 púpos evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl tejszín, 1,5 kg oldalas, fél evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl étolaj. A húshoz először pácot készítünk. Sót, borsot, zúzott fokhagymát keverünk az olajba, és ezzel átkenjük …

Sült oldalas meggyszósszal Tovább »

Meggykrém leves

Meggykrém leves Hozzávalók: 60 dkg magozott meggy a levével, 3 dl habtejszín, 3 kávéskanál őrölt fahéj, 6 db szegfűszeg, 15 dkg cukor. A meggyhez öntünk egy kis vizet, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot, és az egészet összefőzzük. Kihűtjük. Néhány szem meggyet, és a szegfűszegeket kivesszük belőle. A többit turmixgépben, kis fokozaton rövid ideig pürésítjük. Ezután …

Meggykrém leves Tovább »

Tízperces sütemény

Tízperces sütemény Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj (margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír …

Tízperces sütemény Tovább »

Abroszban főtt grízes rétes

Abroszban főtt grízes rétes Hozzávalók: (1 cipóhoz) fél kg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, a tészta kenéséhez étolaj. A grízes töltelékhez: 1 dl étolaj, 50 dkg búzadara, 30 dkg kristálycukor. A tálaláshoz 2 dl tejföl, 1 üveg meggybefőtt, porcukor. A rétestésztához a lisztet a tojással, és csipetnyi sóval ízesített langyos vízzel alaposan kidolgozzuk. Kicsit pihentetjük, …

Abroszban főtt grízes rétes Tovább »

Ostoros rétes

Ostoros rétes Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só. A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy. Az élesztőt a …

Ostoros rétes Tovább »

Gyümölcsös hajdinamálé

Gyümölcsös hajdinamálé Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs (körte, cseresznye, szilva, vagy tetszés szerinti idénygyümölcs), 30 dkg kristálycukor a gyümölcsökhöz. hat dl aludttej, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál só, 2 kávéskanál kristálycukor, kb. 14 evőkanál búzaliszt, 8 evőkanál hajdinaliszt. A tepsi zsírozásához és a sütemény locsolásához sertészsír, egy dl tejföl, a tetejére porcukor. A gyümölcsöket megtisztítjuk, magházukat …

Gyümölcsös hajdinamálé Tovább »