meggy

Túrós-meggyes „kőtt” rétes

Túrós-meggyes „kőtt” rétes Hozzávalók: (3 gáztepsi réteshez) 1,5 kg liszt, 7,5 dl tej, 7,5 dkg élesztő, 5 evőkanál cukor, 5 tojás sárgája, 4 egész tojás, 30 db édesítőszer, 1,5 vaníliás cukor, 2 csipetnyi só. Töltelék: 1,5 kg túró, 25 dkg cukor, 5 tojás sárgája, 1,5 üveg magozott meggy (befőtt). A tésztára: 3 dl tejföl, fél

Túrós-meggyes „kőtt” rétes Tovább olvasom »

Fahéjas-almás és diós-meggyes kelt rétes

Fahéjas-almás és diós-meggyes kelt rétes Hozzávalók: (4 rúdhoz) 80 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 4 evőkanál olvasztott sertészsír, 12 dkg porcukor, csipetnyi só, langyos tej. Almás töltelék: 40 dkg alma, 2 teáskanál fahéj, 15 dkg cukor, 10 dkg cukros darált dió. Diós-meggyes töltelék: 40 dkg meggy, 15 dkg cukor, 10 dkg cseresznye, 1

Fahéjas-almás és diós-meggyes kelt rétes Tovább olvasom »

Rumos szelet

Rumos szelet Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, szükség szerint tej, a tepsi kenéséhez zsír. Töltelék: 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 rum aroma, 20 dkg porcukor, 1 vastag tésztalap, meggylé, kis üveg kajszi lekvár. Máz: 3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor. A margarint és

Rumos szelet Tovább olvasom »

Klári különleges meggyes rétese

Klári különleges meggyes rétese Hozzávalók: A joghurtos pohár a mérce. 1 pohár (175 g) joghurt, 1 pohár (175 g) kefir, 1 pohár étolaj, 2 pohár kristálycukor, 3 tojás, 4 pohár liszt, 1 csomag  vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 50 dkg magozott meggy, 1 csomag (9 db) réteslap, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál porcukor. A lapok kenéséhez

Klári különleges meggyes rétese Tovább olvasom »

Gánica meggyszósszal

Gánica meggyszósszal Hozzávalók: 1 kg krumpli, só, 4 púpos fakanál liszt, kacsazsír. Mártás: 70 dkg meggy (befőtt), 3 evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál liszt, 3 púpos teáskanál tejföl. A krumplit megtisztítjuk, vékony szeletkékre vágjuk, és másfél teáskanál sóval ízesített vízben feltesszük főzni. A meggyet egy másik lábasba borítjuk, felöntjük hét deci

Gánica meggyszósszal Tovább olvasom »

Meggyes vargabéles

Meggyes vargabéles Hozzávalók: 20 dkg cérnametélt, 5 dkg mazsola, 3 dl tejföl, 50 dkg túró, 4 tojás, 6 db réteslap, 2 vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 4 evőkanál étolaj, fél citrom leve, 15 szem magozott meggy. A tetejére vaníliás porcukor. A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A túrót villával

Meggyes vargabéles Tovább olvasom »

Kölesmálé

Hozzávalók: 15 dkg köles, 7,5 dl tej, 8 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, csipetnyi só, 3 tojás, 20 dkg magozott meggy. A sütőforma előkészítéséhez 5 dkg vaj. Egy kerek sütőtálat vastagon kikenünk vajjal. A tojásokat felütjük egy tálba, villával felverjük, majd két deci tejjel és a cukorral addig keverjük, míg a cukor elolvad. A többi

Kölesmálé Tovább olvasom »

Csokis-meggyes piskóta

Csokis-meggyes piskóta Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg magozott meggy, 10 dkg csokoládé. A tepsihez kevés vaj és liszt. A tepsit előkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőport és a kakaót a lisztben elkeverjük. Egy keverőtálba beleborítjuk a cukrot, rátesszük a tojások fehérjét. A sárgákat

Csokis-meggyes piskóta Tovább olvasom »

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával Hozzávalók: 8 szelet marhacomb, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál só, 1 dl mustár, 3 dl étolaj. A szószhoz: 1 kg meggy, 8 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 5 dl főzőtejszín, 5 evőkanál liszt. A darához: 50 dkg búzadara, 1 dl étolaj,

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával Tovább olvasom »