Csokis-meggyes piskóta
Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg magozott meggy, 10 dkg csokoládé. A tepsihez kevés vaj és liszt.
A tepsit előkészítjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sütőport és a kakaót a lisztben elkeverjük. Egy keverőtálba beleborítjuk a cukrot, rátesszük a tojások fehérjét. A sárgákat egy kisebb edénybe borítjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ekkor óvatosan elkeverjük benne a tojások sárgáját, és a sütőporos-kakaós lisztet is.
A masszát elegyengetjük az előkészített tepsiben, megszórjuk meggyel, és kisebb darabkákra tördelt csokoládéval.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, fahéjas porcukorral megszórhatjuk a tetejét, és kockákra vágva kínáljuk.