sertéshús

Vörösboros vegyes pörkölt bográcsban

Vörösboros vegyes pörkölt bográcsban Hozzávalók: (30 főre) 3,5 kg báránygerinc és comb, 3,5 kg marhanyak, 3,5 kg sertés hátsó csülök, 8 nagy fej vöröshagyma, 6 paradicsom, 8 vegyes színű paprika, 1 csípős paprika, só, 25 gramm őrölt feketebors, 6 evőkanál őrölt paprika, 27 gramm őrölt kömény, 2 babérlevél, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál cayenne bors, …

Vörösboros vegyes pörkölt bográcsban Tovább »

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta Hozzávalók: 2 tojás, 30 dkg liszt, só, 1,5 dl tej, szódavíz. Töltelék: 50 dkg sertéshús 1 közepes vöröshagyma, 1 púpos fakanál sertészsír, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál juhtúró, 3 evőkanál tejföl. A párolt káposztához: 2 evőkanál sertészsír, 20 dkg savanyú káposzta. A tepsi előkészítéséhez …

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta Tovább »

Székelykáposzta gombával

Székelykáposzta gombával Hozzávalók: 50 dkg sertés fejhús, 3 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 5 dl paradicsomlé, 10 dkg vargánya, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és egy lábasban, zsíron megpároljuk. Közben a húst kisebb kockákra vágjuk, majd a hagymán kevés …

Székelykáposzta gombával Tovább »

Turai parasztos káposzta

Turai parasztos káposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök, 1 kg sózott sertéshús (oldalas, farok, csont), 2 vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt feketebors, 20 dkg hántolt árpa, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt. A sertéshúsokat a főzés előtt 3-4 nappal besózzuk, állni hagyjuk, majd lemossuk. A káposztát – …

Turai parasztos káposzta Tovább »

Karádi kanászleves

Karádi kanászleves Hozzávalók: (8 főre) 20 dkg húsos füstölt szalonna, 4 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 vöröshagyma, 4 krumpli, 1 zellergumó, 1 karalábé, 20 dkg vegyes erdei gomba, 2 l csontlé, 25 dkg sertéscomb, 2 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 0,5 dl étolaj. A gombóchoz: 25 dkg …

Karádi kanászleves Tovább »

Fasírozott kecskesajttal, vargányával

Fasírozott kecskesajttal, vargányával Hozzávalók: (2 tepsihez) 1,5 kg sertéshús, 50 dkg marhahús, 20 dkg füstölt szalonna, 1 marék szárított vargánya, 50 dkg füstölt kecskesajt, 3 tojás, 4 zsemle, 1 citrom héja, majoránna, őrölt feketebors, 2 teáskanál só, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 nagyobb fej vöröshagyma. A salátához: 1 fej saláta, 2 evőkanál mustár, …

Fasírozott kecskesajttal, vargányával Tovább »

Miccs

Miccs Hozzávalók: 1 kg marhahús (lapocka), 50 dkg birkacomb, 50 dkg sertéscomb, 2 kávéskanál só, 3 kávéskanál apróra vágott csombor, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 fej zúzott fokhagyma, a formázáshoz 3 evőkanál étolaj. A tálaláshoz mustár, friss kenyér. A húsokat kétszer átdaráljuk, hogy nagyon finom, szinte kenhető legyen. A fokhagymát megtisztítjuk, és sóval, leheletnyi vízzel …

Miccs Tovább »

Nyári töltött káposzta

Nyári töltött káposzta erdélyiesen Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 60 dkg darált marhahús, 1 csokor csombor és kapor, 2 közepes fej káposzta, 10 dkg rizs, 2 paradicsom, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 2 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A káposzták torzsáját kivájjuk, majd az egészet …

Nyári töltött káposzta Tovább »

Pácolt húsleves

Pácolt húsleves (2 fogásos ebéd) Hozzávalók: a páchoz: só, 1 fej fokhagyma, 70 dkg kövér sertéshús. A levesbe: 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 paprika, maroknyi petrezselyem zöldje, és zeller levele, 2 petrezselyem gyökér, 1 vöröshagyma, 15-20 szem egész bors. A töltelékhez: 1 vöröshagyma, 1 dl étolaj, 3-4 szelet kenyér, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál …

Pácolt húsleves Tovább »

Pljeszkavica

Pljeszkavica Hozzávalók: 30-30 dkg birka-sertés- és marhahús, 1 kg vöröshagyma, só, őrölt feketebors. A pitához 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, langyos víz, 2 teáskanál cukor, 3 teáskanál só, 1 dl étolaj, vagy sertészsír. A húsokat, és 40 dkg hagymát megdarálunk. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan átgyúrjuk. Gombócokat, majd hússzeleteket formázunk belőle. Legjobb a sütés előtti …

Pljeszkavica Tovább »