Húsétel is lehet takarékos

Május 18-án indul „Takarékos konyha” című összeállításunk a Duna Televízióban. A műsorbeosztást az „Aktuális” menüben lehet megtalálni.

Ma egy olyan ételt ajánlok figyelmetekbe, amely sertéshúsból és néhány összetevőből készíthető, egyszerű, kiadós. Csemőn készítették az Ízőrzők műsorába 2018-ban:

 

Csemői aprópecsenye

Hozzávalók: 1,5 kg sertéscomb, 2 fej főzött fokhagyma, 1 evőkanál házi csípős paprikakrém, 2 kg sárga kiflikrumpli, 1 evőkanál egészkömény, 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál kacsazsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, só, másfél teáskanál őrölt feketebors. A krumpli sütéséhez étolaj (zsír).

A zsírokat serpenyőbe tesszük. A húst felkockázzuk, és ráborítjuk. Teáskanálnyi sóval, másfél teáskanál borssal, evőkanálnyi paprikakrémmel fedő alatt pároljuk. Megvárjuk, míg a saját levében megpuhul, közben néha átkeverjük.

Közben a krumplit sós, köménymagos vízben, héjában megfőzzük. Meghámozzuk, kihűtjük. Karikákra vágjuk, és forró zsírban kisütjük.

A húsról levesszük a fedőt, és elpárologtatjuk a levét.

Amikor már szép színesre sült, rátesszük a villával összetört fokhagymát, megszórjuk liszttel és őrölt paprikával. Összesütjük, ízesítjük, ha kell, majd jó fél deci vízzel sűrűre főzzük.

Sült burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.