Hozzávalók: (6-7 főre) 2 kg dévérkeszeg, 3 vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 2 púpos evőkanál őrölt paprika, 1 teáskanál füstölt paprika, só, 1 evőkanál paprikakrém, 1 evőkanál darált paprika, 25 dkg csuszatészta, 3 liter víz, 25 dkg harcsafilé.
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és a bográcsot kibélelve kisütjük. A vöröshagymát, harcsát felkockázzuk, a halat enyhén sózzuk.
A kisült szalonnát a bográcsból kivesszük, a zsírjában megpirítjuk a vöröshagymát, majd őrölt paprikát szórunk rá, és amikor kiengedte a színét, belekeverjük a feldarabolt keszeget.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, felforraljuk, és erős tűzön lobogva, fél órán át főzzük. Közben hozzátesszük a paprikakrémeket, a füstölt paprikát, majd beleszeleteljük a fokhagymát.
Harminc perc elteltével a levest leszűrjük, a keszeget eltávolítjuk, erre már nem lesz szükség.
A hallevet visszaborítjuk a bográcsba, újra felmelegítjük, hozzáadjuk a lebbencstésztát és a harcsakockákat. Ezekkel együtt tíz percig főzzük, és a levesünket tálalhatjuk.