Rakott hús
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 kg sertéskaraj, 30 dkg húsos füstölt szalonna, 3 fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, só, 1 teáskanál őrölt bors, 6 evőkanál mustár, 25 dkg trappista sajt, 1 dl tej, fél dl étolaj.
A tepsit kiolajozzuk. A krumplit megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Felét a tepsi aljába halmozzuk úgy, hogy takarják egymást, és a tepsi alját teljesen beborítjuk vele. A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk. A mustárt őrölt borssal összekeverjük, és a húsok mindkét oldalát átkenjük vele. Még ízletesebb lesz, ha ezt kicsit korábban elkészítjük, és állni hagyjuk. A mustáros karajszeletekkel befedjük a burgonyát. Ekkor a vékonyra szeletelt füstölt szalonna réteg következik. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, ezt is ráhalmozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt krumplival. A tejfölt reszelt sajttal összekeverjük, ha szükséges, kevés tejjel kicsit hígítjuk, és a rakott hús tetejére kenjük. Alufóliával befedjük, és 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és aranyló pirosra sütjük.