Savanyú tojásos mártás

Savanyú tojásos mártás

Hozzávalók: 3 dkg liszt, 3 dkg sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 10 karika kolbász, 4 tojás, 1 kávéskanál ecet, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors.

Egy lábasban felmelegítjük a zsírt, hozzáadjuk a lisztet, és összepirítjuk. Ízesítjük őrölt paprikával, felengedjük fél liter vízzel, majd babérlevelet, őrölt feketeborsot, sót, és karikákra vágott házi füstölt kolbászt teszünk bele. Összeforraljuk.

Ecettel ízesítjük, és egyenként beleütjük a tojásokat. Ezután már nem keverjük, csak rázogatjuk, nehogy a tojások szétessenek.

Amennyiben túl sűrűnek gondoljuk, hígíthatjuk kevés vízzel.

Amikor minden megfőtt, tálalhatjuk is.