Hozzávalók: 1 dl étolaj, ½ fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg rizottórizs, 1,5 dl fehérbor, ½ liter hús alaplé, őrölt feketebors, só, 10 dkg erdei gomba, 10 dkg fehér-és zöld spárga, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj, ízlés szerint csokornyi zöldpetrezselyem, vagy zöldfűszer.
Először a spárgát megmossuk, meghámozzuk, fás részeit eltávolítjuk. Kétcentis darabokra vágjuk és forró vízben pár perc alatt megfőzzük.
A vegyes gombákat megtisztítjuk, kisebbekre szeljük, majd egy serpenyőben olajon lepirítjuk. Sóval, csipetnyi borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. Ennek sem kell hosszas hőkezelés, gyorsan elkészül.
A rizottóhoz a vöröshagymát felkockázzuk, olajon, kevés sóval üvegesre pirítjuk. Amikor kifehéredett, először fehérborral, majd annyi alaplével, hogy ellepje, készre főzzük. Óvatosan keverjük.
Amikor a rizs megpuhult, a gőzében hűlni hagyjuk. A spárgát leszűrjük, és a gombával kevés vajon összepirítjuk. Ezután hozzákeverjük a rizst, és még egy kisebb evőkanál vajjal és tejszínnel krémesítjük.
Frissen vágott petrezselyemzöldet szórunk rá, és tálaljuk.