Hozzávalók: (1 gáztepsi süteményhez) 33 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1 kisebb tojás, 5 dkg sertészsír, 7 dkg cukor, 1,7 dl tej. Krém: 17 dkg cukor, 17 dkg liszt, 1 dkg kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg vaj, 8 dl tej.
Először a tésztát gyúrjuk össze. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a cukrot, a szalalkálit, a tojást, majd a tejjel puha tésztát készítünk belőle.
Lisztezett deszkán összeállítjuk, három gombócra szétválasztjuk. Ezeket egyenként sütőtepsi méretű, vékony tésztává nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt formába helyezve egyenként kb. tíz perc alatt 180 fokon szép világosbarnára sütjük.
A krémhez a cukrot egy lábasban megolvasztjuk, sötétbarnára pirítjuk. Akkor lesz jó, ha már habos, és kicsit égett illata van. A tűzről félrehúzva másfél deci vízzel elkeverjük, ezután másfél deci tejet is adunk hozzá.
A lisztet a kakaóval, cukorral, vaníliás cukorral és a megmaradt tejjel simára keverjük, majd szűrőn át a pörkölt cukros lébe engedjük. Sűrűre főzzük. Még forrón felolvasztjuk benne a vajat, és azonnal betöltjük vele a lapokat.
Egy éjszakát állni hagyjuk, széleit levágjuk, porcukorral megszórjuk a tetejét, majd kockázva tesszük süteményes tálra. Több napig elálló, krémes sütemény.