Részeg szelet

Részeg szelet

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 8 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál bor, 3 dkg kakaó. Krém: 6 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj. Hab: 6 tojás fehérje, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 25 dkg kristálycukor. Díszítéshez: reszelt csokoládé.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébe csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük. A sárgákhoz porcukrot keverünk, majd az egészet óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk.

A lisztet, kakaóport és sütőport elvegyítve hozzáadjuk, végül a bort is belecsurgatjuk.

Kizsírozott, kilisztezett tepsiben 50 fokra előmelegített sütőben öt percig, majd 150 fokon húsz percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Közben krémet főzünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat liszttel összekeverjük, tejjel apránként csomómentesre hígítjuk és lassú tűzön sűrűre főzzük. A porcukrot a vajjal simára keverjük és a kihűlt krémmel összevegyítjük. Rákenjük a sütemény tetejére.

Egy lábasban vizet forralunk. Gőz felett felverjük a tojások fehérjét csipetnyi sóval, apránként adagolt kristálycukorral, vaníliás cukorral kemény habbá. Ez kerül a részeg szelet tetejére. Reszelt csokoládét szórunk rá.