Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertésmáj, 4 db vese, 30 dkg velő, 2 kg vöröshagyma, 50 dkg sertészsír, 1 dl étolaj, só, 15 gramm őrölt feketebors, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 evőkanál majoránna.
A sertésmájat először ferdén szeletekre, majd laskára vágjuk. A vesét alapos tisztítás után nagyon vékonyra csíkozzuk. A hagymát kis kockákra aprítjuk, és egy nagyobb lábasban olajon és zsíron, kevés sóval üvegesre pároljuk.
Először a vesét pakoljuk rá, ezt bő fél órán át puhítjuk.
Közben a velőt is megtisztítjuk, lehártyázzuk.
A főzőedénybe beletesszük a májat. Borssal, őrölt paprikával, majoránnával, négy teáskanál sóval fűszerezve tíz percig sütjük. Amikor már nem véres, hozzáadhatjuk a velőt. Ennek csak pár percre van szüksége. Közben még a fűszereket pótolhatjuk, és tálalhatunk. Friss kenyeret, savanyúságot kínálunk hozzá.
