csirkemell

Sárga leves

Sárga leves Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zellergumó, fél karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, fél zöldpaprika, kis csokor petrezselyem zöldje, 3 teáskanál só, 20 szem egész bors. A habaráshoz: 5 evőkanál rizs, 1,5 dl tejföl, 2 tojás sárgája. Egy nagyobb fazékba vizet öntünk, és beletesszük a …

Sárga leves Tovább »

Kapros-tejfölös csirke

Kapros-tejfölös csirke Hozzávalók: 1 kg csirkemell, só, őrölt feketebors, 1 evőkanál sertészsír, 1 csokor kapor. A szószhoz: 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 babérlevél, 50 dkg laskagomba, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt. A nokedlihez: 2 tojás, 1 kávéskanál só, 15-20 …

Kapros-tejfölös csirke Tovább »

Fehér csirkeragu házi tarhonyával

Fehér csirkeragu házi tarhonyával Hozzávalók: 1,5 kg csirkemell és csirke felsőcomb, 4 vöröshagyma, 3 tv-paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál színes bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál majoránna, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál zsír. A habaráshoz: 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A tarhonyához: 2 tojás, …

Fehér csirkeragu házi tarhonyával Tovább »

Nováki bundás hús

Nováki bundás hús Hozzávalók: 8 szelet csirkemell, só, 25 dkg liszt, fél liter tej, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, a sütéshez étolaj. A csirkemelleket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, és lisztben átforgatjuk. Egy tálba szódabikarbónát teszünk, ráöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, és kb. 15 dkg liszttel elkeverve palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk. Ebben megforgatjuk a hússzeleteket, és …

Nováki bundás hús Tovább »

Csirkemell meggymártással

Csirkemell meggymártással Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 üveg magozott meggy, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 35 dkg búzadara, só, másfél kanálnyi étkezési keményítő, 15 dkg liszt, teáskanálnyi őrölt fahéj, só, 3 dl étolaj. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk. Lisztbe forgatjuk, majd kevés étolajban mindkét oldalán megkapatjuk. Célszerű fedő alatt párolni, hogy gőz …

Csirkemell meggymártással Tovább »

Szajla-völgyi csirkeragu mackóval

Szajla-völgyi csirkeragu mackóval Hozzávalók: 5 közepes nagyságú burgonya, 2 tojás, 3 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, kb. 15 dkg liszt, 20 dkg bacon szalonna, 1 vöröshagyma, 80 dkg csirkemell, 2 paradicsom, 1 paprika, egy kevés csípős paprika, 2 evőkanál sertészsír, só, 1 teáskanál őrölt bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál őrölt …

Szajla-völgyi csirkeragu mackóval Tovább »

Aszalt meggyel töltött csirkemell

Aszalt meggyel töltött csirkemell Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 teáskanál őrölt feketebors, 15 dkg vékony szelet sonka, 10 dkg vékony szelet sajt, 10 dkg bacon szalonna, 1 dl étolaj, 20 dkg aszalt meggy. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és nagyon vékonyra kiklopfoljuk. Őrölt borssal fűszerezzük. Egy-egy szelet húsra először sonkát, majd sajtot helyezünk, közepébe néhány szem …

Aszalt meggyel töltött csirkemell Tovább »

Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1,5 dl étolaj, 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem gyökere, 2 db vöröshagyma, 40 dkg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 dl főzőtejszín, 3 evőkanál liszt, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál tárkony, 1 babérlevél, kis csokornyi zeller zöld. A levesbetéthez: 1 tojás, fél dl étolaj, só, 4 evőkanál …

Tárkonyos csirkeragu leves Tovább »

Filcli

Filcli Hozzávalók: 2 egész csirkemell, 2 csirke zúza, 2 csirke mája, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 púpos evőkanál sertészsír, só, késhegynyi őrölt feketebors, 8 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 6 zsemle, 4 dl tej, 8 tojás. A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, és zsírban, csipetnyi só hozzáadásával üvegesre pároljuk. A csirkehúsokat apróra szeleteljük. Elsőként a …

Filcli Tovább »