csirkemell

Csirkeragu leves

Csirkeragu leves – ahogy Rózsahegyi Kálmán szerette Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 2 petrezselyem gyökér, 2 sárgarépa, 15 dkg zeller, 25 dkg zöldborsó, 2 evőkanál étolaj, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 púpos evőkanál liszt, 2 evőkanál citromlé, só, tárkony, 2 babérlevél, 15 szem egészbors. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselymet, zellert, vöröshagymát és a …

Csirkeragu leves Tovább »

Mézes csirke, aszalt gyümölcsös bulgurral

Mézes csirke, aszalt gyümölcsös bulgurral Hozzávalók: 1 egész csirkemell, só, őrölt feketebors, 15 dkg füstölt szalonna, garum (halszósz, vagy kagylószósz). Öntet: 1 evőkanál méz, 1 evőkanál garum, csipetnyi só, csipetnyi bors, 1 evőkanál bor. Köret: 50 dkg bulgur, 20 dkg aszalt gyümölcs (kajszibarack, mazsola), őrölt feketebors, olívaolaj, só. A csirkét megtisztítjuk, kicsontozzuk. A fél melleket …

Mézes csirke, aszalt gyümölcsös bulgurral Tovább »

Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával

Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával Hozzávalók: (6 főre) 1 kg csirkemell, 10 dkg mangalica szalonna, 50 dkg gomba, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg mangalica zsír, só, őrölt feketebors, 2 dl tejszín, 1,5 evőkanál liszt. Galuskához: 30 dkg liszt, 2 tojás, só, 5 dkg vaj, 10 dkg medvehagyma. A füstölt …

Táci gombás csirkemell medvehagymás galuskával Tovább »

Rántott saslik

Rántott saslik Hozzávalók: 2 egész csirkemell, 2 kg alma, 4 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 5 dkg szezámmag, a sütéshez étolaj. A körethez: 1 kg krumpli, só. A mártogatóshoz: 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só. A csirkemellet felszeleteljük, kockákra vágjuk és besózzuk. Az almát megtisztítjuk, négyfelé vágva kiszedjük a magházát, majd …

Rántott saslik Tovább »

Házi füstölt szalonnába tekert csirkemell torta

Házi füstölt szalonnába tekert csirkemell torta Hozzávalók: (1 püspökkenyér formába, 4 főre) 50 dkg csirkemell, 3 evőkanál tejföl, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt feketebors, 1 kávéskanál házi ételízesítő, bazsalikom, zeller, petrezselyemzöld, 20 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt. A salátához: tyúkhúr, saláta, gyermekláncfű, uborka, lucerna, édeskömény, rukkola, 2 evőkanál …

Házi füstölt szalonnába tekert csirkemell torta Tovább »

Cseresznyés csirkemell

Cseresznyés csirkemell Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 evőkanál sertészsír, 40 dkg cseresznye, 2 csipetnyi só, 9 db szegfűszeg, 1 kisebb vöröshagyma, 3 csapott evőkanál cukor, 3 cm fahéjrúd, 1 dl száraz vörösbor, 1 kávéskanál csípős paprikakrém. A körethez: 8 dkg vaj, 10 dkg búzadara, 2 cl rum, csipetnyi só. A tálaláshoz aszalt cseresznye és meggy. …

Cseresznyés csirkemell Tovább »

Tárkonyos szárnyasjószág ragu hagymás gánicával

Tárkonyos szárnyasjószág ragu hagymás gánicával Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, 2 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor tárkony, 2 evőkanál liszt, 3 dkg vaj, csipetnyi őrölt feketebors, só. A gánicához: 1 kg krumpli, só, 50 dkg liszt, 2 vöröshagyma, 1 …

Tárkonyos szárnyasjószág ragu hagymás gánicával Tovább »

Szalonnás csirkemell

Szalonnás csirkemell Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 50 dkg vékonyra szelt füstölt (vagy bacon) szalonna, 30 dkg trappista sajt, őrölt feketebors, só, 15 dkg liszt, 1 evőkanál őrölt paprika. A mártáshoz: 15 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 dl tej, csipetnyi szerecsendió, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors. A sütéshez étolaj. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, mindkét …

Szalonnás csirkemell Tovább »

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 30 dkg sütőtök, 25 dkg ízesített (édes) gesztenyemassza, 10 szem aszalt szilva, 1 teáskanál őrölt rozmaring, 1 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt színes bors, fél dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg bacon szalonna, 2 evőkanál akácméz. A körethez: 40 dkg sütőtök, 40 dkg burgonya, …

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell Tovább »

Sütőtök egytál

Sütőtök egytál Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 60 dkg sütőtök, 2 dl húslé, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, fél citrom leve, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál étolaj, 2 babérlevél. A sütőtököt felkockázzuk, liszttel és gyömbérrel összekeverjük, majd állni hagyjuk. A csirkemellet és a hagymát is kockákra …

Sütőtök egytál Tovább »

Csirketorta rizzsel

Csirketorta rizzsel Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 15 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt sajt, 15 dkg sonka, 4 tojás, só, őrölt feketebors, 3 dl tejföl, 25 dkg vékonyra vágott szalonna, 10 dkg liszt. Egy kerek tortaformát szalonnacsíkokkal kibélelünk. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk. A tojásokat felütjük. A hússzeleteket lisztben, …

Csirketorta rizzsel Tovább »

Barackos csirkemell

Barackos csirkemell Hozzávalók: 1,2 kg csirkemell, 6 őszibarack, 2 teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió, 3 tojás, 4 dl tejföl, 5 dkg margarin (vaj), 10 dkg füstölt sajt. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, sóval, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Egy …

Barackos csirkemell Tovább »