dagadó

Gerslis töltött káposzta

Gerslis töltött káposzta Hozzávalók: 1 kg dagadó, vagy sertés lapocka, 1 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 12 dkg gersli (árpagyöngy), 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál paprikakrém, 1 kávéskanál őrölt szegfűbors, 2 teáskanál majoránna, 50 dkg savanyú káposzta, 1 kg savanyú káposzta levél. A tálaláshoz tejföl. A káposzta levelek …

Gerslis töltött káposzta Tovább »

Disznótoros fokhagymás hús káposztával

Disznótoros fokhagymás hús káposztával Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg sertés dagadó, vagy lapocka, 6 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 2 kávéskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál só, a tepsihez zsír. A tepsit zsírral kikenjük. A fokhagymát megtisztítjuk. A káposztát átmossuk, kinyomjuk és beleszórjuk a tepsibe. Dobunk rá egy kávéskanál borsot, köményt …

Disznótoros fokhagymás hús káposztával Tovább »

Sawes – dagadó savanyú mártásban

Sawes – dagadó savanyú mártásban Hozzávalók: 1 kg dagadó, 1,5 l abalé (vagy húslé), 20 dkg sertésmáj, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál őrölt paprika, 5 evőkanál sertészsír, 5 evőkanál liszt. A dagadót szálával ellentétes irányban szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy nagyobb lábasban négy csapott …

Sawes – dagadó savanyú mártásban Tovább »

Töltött dagadó

Töltött dagadó Hozzávalók: egy szép nagy dagadó, 5 szikkadt zsemle, 1 kg barna csiperkegomba, 50 dkg csirkemáj, másfél dl tej, egy csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, só, őrölt feketebors, majoránna, szerecsendió, őrölt paprika, 1 paradicsom, 1 paprika, 3 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg zöldborsó, 7 tojás, 10 dkg húsos füstölt szalonna. A tepsibe …

Töltött dagadó Tovább »

Boldogi fehér káposzta

Boldogi fehér káposzta Hozzávalók: másfél kg hús: sertés dagadó, és csülök. 10-15 dkg rizs, 1 kg vágott savanyú káposzta, 1 púpos evőkanál sertészsír, 3 evőkanál liszt. A húsokat besózzuk, és ebben 3-4 napig, hideg helyen állni hagyjuk. Főzés előtt kis kockákra felszeleteljük, majd alaposan átmossuk. Amennyiben a káposzta túl savanyú, azt is átöblítjük. Egy nagyobb …

Boldogi fehér káposzta Tovább »

Töltött dagadó rántott krumplival

Töltött dagadó rántott krumplival Hozzávalók: két sertés dagadó, só, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 fakanál sertészsír, 30 dkg sertésmáj, 5 dkg gomba, 3 nyers és 4 keményre főzött tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 szikkadt zsemle, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna. A rántott krumplihoz: 2 kg krumpli, a panírhoz 4 tojás, csipetnyi só, …

Töltött dagadó rántott krumplival Tovább »