disznóvágás

Cigánka

Cigánka Hozzávalók: 1 kg sertésmáj, 1 kg darált, fűszerezett kolbászhús, 30-40 dkg főtt (abált) szalonna, 4 db közepes vöröshagyma, só, őrölt feketebors, majoranna, őrölt paprika, 2 db tojás, sertésháló (hashártya). A vöröshagymát felkockázzuk, az abált szalonnát és a sertésmájat kisebb darabokra vágjuk, majd ledaráljuk. Ezeket beleöntjük egy nagyobb tálba, ráütjük a tojásokat, ízlés szerint sóval,

Cigánka Tovább olvasom »

Sós hájas pogácsa

Sós hájas pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg darált sertésháj, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 dl víz, fél evőkanál só, 20 dkg sajt. A lisztbe belemorzsolunk öt deka hájat, a többit lisztes kézzel három gombócba szétválasztjuk. A tésztához adunk két evőkanál tejfölt, egy tojást, két evőkanál ecetet, és

Sós hájas pogácsa Tovább olvasom »

Hurkaleves

Hurkaleves – Worstsuppe Hozzávalók: 3 liter abalé, 2 szál hurka, 3 petrezselyem gyökér, 6 sárgarépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 15 dkg cérnametélt. A zöldségeket megtisztítjuk. Az abalevet felmelegítjük. A hurkákat megszurkáljuk, és a levesben kifőzzük. Hozzáadjuk a zöldségeket is. Amikor a hurka megfőtt, kiszedjük a léből és hideg vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg a sárgarépa és petrezselyem

Hurkaleves Tovább olvasom »

Disznótoros fokhagymás hús káposztával

Disznótoros fokhagymás hús káposztával Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg sertés dagadó, vagy lapocka, 6 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 4 babérlevél, 2 kávéskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál só, a tepsihez zsír. A tepsit zsírral kikenjük. A fokhagymát megtisztítjuk. A káposztát átmossuk, kinyomjuk és beleszórjuk a tepsibe. Dobunk rá egy kávéskanál borsot, köményt

Disznótoros fokhagymás hús káposztával Tovább olvasom »

Hájas kalács

Hájas kalács Hozzávalók: 80 dkg liszt, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 30 dkg sertésháj, fél liter tej, 1 csapott evőkanál só, 5 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő. A tepsi kikenéséhez sertészsír, a töltéshez szikkadt lekvár (meggy, barack, vagy szilva). A liszt közepébe három evőkanál cukrot teszünk, ráöntünk egy deci langyos tejet, és belemorzsoljuk az

Hájas kalács Tovább olvasom »

Hurkaleves

Hurkaleves Hozzávalók: abalé, vagy hús alap lé, 1 véres- és 1 májas hurka, 2 dl paradicsomlé, 1 kis fej lila hagyma, 3 zsemle, 1 evőkanál sertészsír, teáskanálnyi majoránna, kevés szegfűbors. A hurkákat karikákra vágjuk, fazékba tesszük, és abalével, vagy húslével felöntve, forrástól számított 10-15 percig főzzük. A zsemléket felkockázzuk, és kevés zsíron aranybarnára pirítjuk. A

Hurkaleves Tovább olvasom »

Halasi savanyúmáj

Halasi savanyúmáj Hozzávalók: 10 dkg hasaalja szalonna, 1 vöröshagyma, 40 dkg porcogós lapockavég, 20 dkg sertéslép, 20 dkg sertéstüdő, 10 dkg sertésmáj, 10 dkg velő, diónyi zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl víz, 1 evőkanál darált paprika, 1 kávéskanál őrölt bors. 50 dkg vöröshagyma, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, fél dl víz, 1 teáskanál

Halasi savanyúmáj Tovább olvasom »

Böllérjózanító

Böllérjózanító Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg disznóháj, 1 teáskanál só, másfél dl tej, 1 kávéskanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 tojás, 50 dkg májas hurka, 50 dkg elősütött kolbász. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sót, és elmorzsoljuk benne a hájat. Egy tojással, és

Böllérjózanító Tovább olvasom »

Árpagyöngyös hurka

Árpagyöngyös hurka Hozzávalók: Az abalébe: a sertés belsőségei (tüdő, szív, vese), fejhús, szalonna, bőrke, 4 babérlevél, 15 szem egész bors, 1 fej vöröshagyma, só. Másfél kg árpagyöngy, só, 2 babérlevél, a sertés vére, ízlés szerint majoránna, őrölt feketebors, kakukkfű. 4 fej vöröshagyma, sertészsír. A húsokat nagy üstbe, forró vízbe tesszük, és ebben főzzük. Fűszerezzük babérlevéllel,

Árpagyöngyös hurka Tovább olvasom »

Kukoricakásás hurka

Kukoricakásás hurka Hozzávalók: 2 kg kukoricakása, só, 1 csokor majoránna (vagy morzsolt majoránna), babérlevél, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg sertészsír, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál majoránna, a sütéshez sertészsír, vagy étolaj. A kukoricakását átmossuk, leöblítjük, leszűrjük, majd enyhén sózott vízben csokornyi majoránnával, 2-3 babérlevéllel puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni. A babérleveleket és a majoránnát

Kukoricakásás hurka Tovább olvasom »

Hájas kráfli

Hájas kráfli Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál ecet, 3 csipetnyi só, ugyanannyi porcukor, 2 dl tejföl, 50 dkg szikkadt lekvár. 40 dkg sertésháj, és további 10 dkg liszt. A tetejére vaníliás porcukor. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojások sárgáját, sót, porcukrot, ecetet, majd kevés langyos vizet. Eldolgozzuk benne a tejfölt, és

Hájas kráfli Tovább olvasom »