fehérbab

Tejes bableves vakarccsal

Tejes bableves vakarccsal Hozzávalók: A leveshez: 50 dkg fehérbab, 1 liter tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 krumpli, 2 babérlevél, só. A csipetkéhez: kb. 10 dkg liszt, 1 tojás, csipetnyi só. A vakarcshoz: 1 kg liszt, 3,5 evőkanál (kacsa) zsír, 4 dl aludttej (kefir), 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál só, 1 tojás. A babot előző este […]

Tejes bableves vakarccsal Tovább olvasom »

Zsemlegombócos bableves és tejfölös babsaláta

Zsemlegombócos bableves és tejfölös babsaláta Hozzávalók: 1,5 kg fehérbab, 2 zsemle, 6 evőkanál étolaj, 1 szál zellerzöld, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 sárgarépa, 4 petrezselyemgyökér, 1 kisebb vöröshagyma, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, só, 1 kg liszt, 4 tojás, 20 dkg szikkadt kenyér, 2 dl aludttej. A babot előző este bő vízbe tesszük, és

Zsemlegombócos bableves és tejfölös babsaláta Tovább olvasom »

Füstölt csülkös babpörkölt rézbográcsban

Füstölt csülkös babpörkölt rézbográcsban Hozzávalók: (10 főre) 1 kg füstölt hátsó csülök, 50 dkg füstölt nyúlja, 1 kg sertéslapocka, 20 dkg füstölt szalonna, 2 kg előfőzött fehérbab, 30 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tv-paprika, fél csípős zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 fakanál sertészsír, 1 evőkanál paprikakrém, 2 evőkanál őrölt paprika, só, őrölt feketebors, csípős paprika.

Füstölt csülkös babpörkölt rézbográcsban Tovább olvasom »

Tejes bableves rétesvég betéttel

Tejes bableves rétesvég betéttel Hozzávalók: 20 dkg fehérbab, 1,5 l víz, 1 l tej, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 6 gerezd fokhagyma, só, a rétes legombolyított vége. A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet. Egy fazékba másfél liter vizet öntünk. Beleborítjuk a babot, tisztított fokhagyma gerezdeket dobunk mellé, és elkezdjük főzni. Közben

Tejes bableves rétesvég betéttel Tovább olvasom »

Édes bab zöldséggel

Édes bab zöldséggel Hozzávalók: 2,5 dl fehérbab, 4 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál só, 2 petrezselyem, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 karika karalábé, 3 burgonya. A rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A csipetkéhez: 2 tojás, liszt, csipetnyi só. A babot előző este beáztatjuk,

Édes bab zöldséggel Tovább olvasom »

Bableves disznófüllel és körömmel

Bableves disznófüllel és körömmel – Pónaszupa Hozzávalók: 4 sertésköröm, 2 sertésfül, 50 dkg sertéscsülök, 50 dkg száraz fehérbab, 2 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 2 cseresznye paprika. A rántáshoz: 15 dkg sertészsír, 2 evőkanál liszt, 6 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt paprika. A tésztához: 3 tojás, 40 dkg félfogós liszt, kevés

Bableves disznófüllel és körömmel Tovább olvasom »

Birka babbal

Birka babbal Hozzávalók: 2 kg birkahús (oldalas, lapocka, comb), 1 kg száraz nagyszemű fehérbab, 2 evőkanál sertészsír, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál só, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika. A babot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben fél órán át előfőzzük. A

Birka babbal Tovább olvasom »

Babos tészta

Babos tészta Hozzávalók: 50 dkg száraz fehérbab, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só. A tésztához: 2 tojás, 20 dkg liszt, csipetnyi só. A babot előző este beáztatjuk, másnap a megtisztított zöldségekkel, egy teáskanál sóval együtt addig főzzük, amíg teljesen megpuhul. A lisztet egy tálban két tojással és csipetnyi sóval jó alaposan

Babos tészta Tovább olvasom »

Bableves vakarccsal

Bableves vakarccsal Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 3 marék csipetke tészta, 5 sárgarépa, 3 petrezselyem gyökere és zöldje, 1 vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 3-4 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 15 dkg szalonnabőr. A rántáshoz: 3 evőkanál folyós kacsazsír, 1 púpos evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 4 teáskanál őrölt paprika. A vakarcshoz: 50

Bableves vakarccsal Tovább olvasom »

Mustáros pontyfilé babsalátával

Mustáros pontyfilé babsalátával Hozzávalók: 2 kg pontyfilé, 3 fej fokhagyma, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 kávéskanál őrölt paprika, 4 dl mustár, a sütéshez étolaj. A babsalátához: 50 dkg fehérbab (vagy tarkabab), 4 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 púpos kávéskanál őrölt paprika, 8 dl tejföl, 1,5 dl

Mustáros pontyfilé babsalátával Tovább olvasom »

Precinen gra – Tört bab

Precinen gra – tört bab Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 paprika, 2 csípős cseresznyepaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 fej fokhagyma, egy kisebb vöröshagyma. A rántáshoz: 1 púpos evőkanál sertészsír, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A tetejére: 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanálnyi kockázott vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika. A babot

Precinen gra – Tört bab Tovább olvasom »

Aszalt szilvás, tejfölös bableves

Aszalt szilvás, tejfölös bableves Hozzávalók: 40 dkg fehérbab, 2 dl tejföl, 10 dkg aszalt szilva, 2 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kacsazsír, 2 kávéskanál őrölt paprika. A tésztához: 70 dkg liszt, 1 egész tojás, és egynek a sárgája, kávéskanál só, fél dl víz. A babot felhasználás előtt egy órával

Aszalt szilvás, tejfölös bableves Tovább olvasom »