kelt tészta

Lakodalmi kalács szerecsendióval

Lakodalmi kalács szerecsendióval Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 kávéskanál só, 5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 6 tojás sárgája, 5 dl zsíros tej, 1 teáskanál őrölt szerecsendió, 2 dl aludttej, 1 dl fehérbor. A tejet meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk. A vajat megolvasztjuk. Egy kisebb edénybe egy teáskanál cukorra két deci langyos

Lakodalmi kalács szerecsendióval Tovább olvasom »

Medvehagymás langalló

Medvehagymás langalló Hozzávalók: (4 langallóhoz) 2 kg liszt, 3 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, 1 deci étolaj, 3 evőkanál medvehagyma krém, 4 közepes krumpli. A tetejére tejföl, reszelt sajt. A krumplit megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, áttörjük. A lisztet nagy tálba (vagy teknőbe) borítjuk, fészket készítünk a közepébe. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az

Medvehagymás langalló Tovább olvasom »

Babos káposzta medvehagymás pogácsával

Babos káposzta medvehagymás pogácsával Hozzávalók: (8 főre) 1 kg savanyú káposzta, 50 dkg beáztatott tarkabab, 1 beáztatott füstölt hátsó csülök, 7 babérlevél, 2 teáskanál egészbors, 3 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 4 evőkanál paradicsom sűrítmény, 2 paradicsom, 2 tv-paprika, 2 csípős paprika,

Babos káposzta medvehagymás pogácsával Tovább olvasom »

Tepertős béles

Tepertős béles Hozzávalók: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 1 dl tej, másfél evőkanál zsír, 30 dkg tepertő, 1 tojás, 1 teáskanál őrölt feketebors A meglangyosított tejbe cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. Közben a lisztet tálba borítjuk, teáskanálnyi sót szórunk rá, beleborítjuk a felfutott élesztőt,

Tepertős béles Tovább olvasom »

Tejes krumplileves sós kőttessel

Tejes krumplileves sós kőttessel Hozzávalók: 1 liter tej, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 5 dkg élesztő, 25 dkg vaj (margarin), 1,5 kg liszt, 4 evőkanál sertészsír, 1 tojás. Leves: 2 nagy sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 50 dkg krumpli, 2 fakanál sertészsír, só, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 liter tej, 1 csokor petrezselyemzöld. A kőttes elkészítésével

Tejes krumplileves sós kőttessel Tovább olvasom »

Krumplis fánk

Krumplis fánk Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 50 dkg liszt, 2 tojás, 4 dkg élesztő, 1 teáskanál só, porcukor, baracklekvár. A sütéshez sertészsír, vagy olaj. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, a levét félretesszük, a burgonyát áttörjük. Amikor kihűlt, hozzátesszük a lisztet, a sót és a kevés krumpli lében feloldott élesztőt. A

Krumplis fánk Tovább olvasom »

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej, 1 evőkanál zsír. A töltelékhez: 5 evőkanál tejföl, 10 dkg mangalica kolbász, 1 csokor medvehagyma, csipetnyi só, fél kávéskanál őrölt feketebors, 10 dkg medvehagymás kecskesajt. Az élesztőt egy kis tálba morzsoljuk. Cukrot,

Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal Tovább olvasom »

Vaddisznós batyu kerti javakkal

Vaddisznós batyu kerti javakkal Hozzávalók: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, egy evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 tojás, 2 evőkanál zsír, 3 dl tej. A töltelékhez: 40 dkg vaddisznó szűzpecsenye, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 db koktélparadicsom, 2 szál lestyán, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors, fél kápia paprika, fél deci vörösbor. A

Vaddisznós batyu kerti javakkal Tovább olvasom »