rántott étel

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 közepes vöröshagyma, 6 darab gomba, 10 dkg füstölt kolbász, 15 dkg feta sajt, 20 dkg juhtúró, 1 kávéskanál őrölt feketebors, só, 3 szelet kenyér. A panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj. Köret: 60 dkg burgonya, só, 4 dkg vaj, ½ […]

Felvidéki töltött borda medvehagymás burgonyapürével Tovább olvasom »

Halas palacsinta

Halas palacsinta Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 1 tojás, fél deci tej, szódavíz, só, a sütéshez étolaj. Töltelékhez: 1 kg halhús (fej, farok), hal alaplé, só, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 szelet beáztatott kenyér, 2 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 3 evőkanál tej, a sütéshez étolaj. A tálaláshoz tartármártás.

Halas palacsinta Tovább olvasom »

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Hozzávalók: 8 db vargánya (vagy más gombafej), 25 dkg túró, 2 evőkanál medvehagyma krém (vagy medvehagyma), só, őrölt feketebors, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez. A gombákat megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk, kis mélyedést készítünk a kalapokba. A túrót csipetnyi sóval, két evőkanál medvehagyma krémmel elkeverjük. Használhatunk hozzá apróra vágott

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Tovább olvasom »

Rántott saslik

Rántott saslik Hozzávalók: 2 egész csirkemell, 2 kg alma, 4 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 5 dkg szezámmag, a sütéshez étolaj. A körethez: 1 kg krumpli, só. A mártogatóshoz: 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só. A csirkemellet felszeleteljük, kockákra vágjuk és besózzuk. Az almát megtisztítjuk, négyfelé vágva kiszedjük a magházát, majd

Rántott saslik Tovább olvasom »

Rántott hal majonézes krumpli salátával

Rántott hal majonézes krumpli salátával Hozzávalók: 2 kg tisztított ponty, só, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez zsír. A salátához: 1 kg krumpli, só, 2 lila hagyma, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál fehérbors, 2 evőkanál mustár, 3 dl tejföl, fél deci citromlé, 2 evőkanál porcukor, 4 dl étolaj. A halat beirdaljuk, szeletekre vágjuk, alaposan besózzuk,

Rántott hal majonézes krumpli salátával Tovább olvasom »

Bevert szelet

Bevert szelet Hozzávalók: 6 szelet karaj, 20 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 2 tojás, fél deci étolaj. További fél liter étolaj, vagy zsír a sütéshez. A körethez: 30 dkg krumpli, 1 közepes vöröshagyma, diónyi zsír, só. A vastagabb szeletekre vágott karajt besózzuk. A zsemlemorzsába őrölt borsot keverünk, megforgatjuk benne a hússzeleteket, és mindkét

Bevert szelet Tovább olvasom »

Rántott sertésköröm hagymás burgonyával

Rántott sertésköröm hagymás burgonyával Hozzávalók: 2 db sertésköröm, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 teáskanál egészbors, 4 babérlevél, 1 vöröshagyma, 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez 20 dkg sertészsír. A körethez: 1,5 kg krumpli, 1 vöröshagyma, 10 dkg zsír, só. A sertéskörmöket alaposan lekaparjuk, félbevágjuk, megmossuk. Forró vízbe tesszük. Dobunk

Rántott sertésköröm hagymás burgonyával Tovább olvasom »

Göngyölt sertéshús almával töltve, krumplis házi rétessel

Göngyölt sertéshús almával töltve, krumplis házi rétessel Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj, só, őrölt feketebors, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 2 db alma, a sütéshez zsír. A réteshez: 60 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál ecet, 1 evőkanál tejföl, 4 dl víz, 1 kávéskanál só, zsír. Töltelék: 50 dkg krumpli,

Göngyölt sertéshús almával töltve, krumplis házi rétessel Tovább olvasom »

Csirkemájjal töltött húsrudacskák

Csirkemájjal töltött húsrudacskák Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 4 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál kacsazsír, 1 vöröshagyma, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 30 dkg sajt. A sütéshez étolaj. Először a tölteléket készítjük el. A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk,

Csirkemájjal töltött húsrudacskák Tovább olvasom »

Rántott káposzta

Rántott káposzta Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, só, 10 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez zsír, vagy étolaj. A káposztát leveleire szedjük, ha túl nagyok, kisebbekre vágjuk. Forró, sós vízben enyhén megpároljuk, majd kihűtjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsiradékban kisütjük. Tejföllel, tartármártással, vagy (és) krumplipürével együtt is fogyaszthatjuk.

Rántott káposzta Tovább olvasom »

Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet

Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet Hozzávalók: 8 szelet rövid karaj, só. A töltelékhez: 50 dkg túró, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors és őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál tökmagolaj. A panírhoz: 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A körethez: 25 dkg

Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet Tovább olvasom »

Húsos palacsinta

Húsos palacsinta Hozzávalók: 10 evőkanál liszt, 3 tojás, fél dl étolaj, 1 kávéskanál só, 3 dl tej, 1,5 dl szódavíz. A töltelékhez: 40 dkg sertéscomb, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál paprikakrém, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 5 dkg vaj, 1 evőkanál

Húsos palacsinta Tovább olvasom »