sertéskaraj

Vacsora-karaj szegfűgombával

Vacsora-karaj szegfűgombával Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 20 dkg füstölt sonka, 20 dkg zöldfűszeres, vagy köményes sajt, 10 dkg trappista sajt, 50 dkg szegfűgomba, 2 vöröshagyma, egy deci étolaj, 2 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, néhány szál kakukkfű, petrezselyem, zeller zöld. A körethez: 1 kg krumpli, 1 csokor bazsalikom, 10 dkg …

Vacsora-karaj szegfűgombával Tovább »

Csirkemájjal töltött húsrudacskák

Csirkemájjal töltött húsrudacskák Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, 4 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál só. A töltelékhez: 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál kacsazsír, 1 vöröshagyma, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 30 dkg sajt. A sütéshez étolaj. Először a tölteléket készítjük el. A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, …

Csirkemájjal töltött húsrudacskák Tovább »

Vidi pecsenye

Vidi pecsenye Hozzávalók: 1 kg rövidkaraj, 25 dkg füstölt szalonna, 25 dkg füstölt kolbász, 1 üveg ecetes uborka, őrölt feketebors, só, a sütéshez sertészsír. Köret: 1,5 kg burgonya, só, 1 evőkanál zsír. A húst szeletekre vágjuk, késsel megveregetjük, hogy az inakat elvágjuk. Mindkét oldalukon sózzuk és borsozzuk. A szalonnát, kolbászt és uborkát csíkokra vágjuk. Serpenyőben, …

Vidi pecsenye Tovább »

Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 20 dkg sertéskaraj, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 teáskanál paprikakrém, só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 10 dkg zöldborsó, 1,5 dl paradicsomlé, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 fakanál sertészsír. A tésztához: 1 tojás, 10 dkg liszt, csipetnyi só. A zöldségféléket …

Tavaszi raguleves Tovább »

Gombás tokány tarhonyával

Gombás tokány tarhonyával Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 fakanál sertészsír, 50 dkg sertéskaraj, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, fél dl fehérbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 20 dkg tarhonya. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és egy fakanál zsírban elkezdjük pirítani. Egy …

Gombás tokány tarhonyával Tovább »

Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet

Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet Hozzávalók: 8 szelet rövid karaj, só. A töltelékhez: 50 dkg túró, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt feketebors és őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál tökmagolaj. A panírhoz: 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa. A körethez: 25 dkg …

Tökmagolajos túróval töltött sertésszelet Tovább »

Halom-hegyi pecsenye tócsival

Halom-hegyi pecsenye tócsival Hozzávalók: 1,5 kg csont nélküli karaj, só, 1,5 dl étolaj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 púpos evőkanál mustár, 1 evőkanál ketchup. A tócsihoz: 2 kg krumpli, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejföl, 1,5 dl kefir, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 tojás, …

Halom-hegyi pecsenye tócsival Tovább »

Baglasi betyárgombóc

Baglasi betyárgombóc Hozzávalók: (6 főre) 12 szelet karaj, 24 szem aszalt szilva, 2 dl vörösbor, fél dl étolaj. 50 dkg vaddisznócomb, 7 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 2 tojás, kis csokor tárkony, kis csokor kakukkfű, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fehérbors, só, 1 evőkanál sertészsír, 1,5 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 újhagyma, 2 …

Baglasi betyárgombóc Tovább »

Szentgyörgyi töltött karaj

Szentgyörgyi töltött karaj Hozzávalók: 1 kg karaj, 60 dkg lángolt kolbász, 2 teáskanál só, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 kg krumpli. Az egészben hagyott karajt a közepén felszúrjuk. A kolbászból két olyan hosszú darabot vágunk, mint amilyen a hús, és a közepébe nyomjuk. A hús külsejét sóval, és fokhagymával alaposan átdörzsöljük. A belső ízesítést a kolbászban …

Szentgyörgyi töltött karaj Tovább »

Gombás-borsós szelet Piroska módra

Gombás-borsós szelet Piroska módra Hozzávalók: 50 dkg vargánya (vagy csiperke) gomba, 1 vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt feketebors, 40 dkg zöldborsó. Nyolc szelet sertéskaraj, só, őrölt feketebors, 10 dkg liszt, a sütéshez étolaj. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és felkockázzuk. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon elősütjük. Beleborítjuk a gombát, …

Gombás-borsós szelet Piroska módra Tovább »

Hentes borda

Hentes borda Hozzávalók: 20 dkg sonka, 10 dkg vékonyra vágott szalonna, 15 dkg ecetes uborka, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg paradicsompüré, 1 evőkanál sertészsír, 50 dkg krumpli, só, őrölt feketebors, 3 teáskanál cukor, 4 szelet rövidkaraj, a sütéshez étolaj, kis csokor petrezselyemzöld. A hússzeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk. Az esetes uborkát, sonkát, szalonnát és vöröshagymát csíkokra …

Hentes borda Tovább »

Bakonyi sertésszelet galuskával

Bakonyi sertésszelet galuskával Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli karaj, 10 dkg liszt, 4 evőkanál sertészsír, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál fűszerpaprika, 6 dl csontlé, 40 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. A galuskához: 20 dkg finomliszt, 20 dkg …

Bakonyi sertésszelet galuskával Tovább »